Haberler

Şanlıurfaspor'da Gergin Kongre

Şanlıurfaspor'da eski kulüp başkanı Fethi Şimşek'in istifa etmesinin ardından yeni başkan arayışları bugün yapılan kongrede de sonuçsuz kaldı.

12 Haziran tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede başkan adayı çıkmayınca kongre 19 Haziran'a ertelenmişti. Baştan sona kadar gergin geçen kongrede adaylık için liste sunması beklenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, Şanlıurfa'ya mal olmuş bir kulübün sorumluluğunun bir ilçeye yüklenmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, divana liste sunmaktan vazgeçti. Şanlıurfaspor'daki kötü gidişatın önüne geçmek için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye yeni yönetimi oluşturup kongreye gitmesi görevi verildiği iddia edilirken kongrede konuşan eski yönetim kurulu üyelerinin yeni yönetimde de yer almak istemeleri üzerine kongrede başkan seçimi yine sonuçsuz kaldı.

Kürsüye çıkıp konuşan Şanlıurfaspor eski Başkanı Fethi Şimşek, kulübü eleştirenlere ağır şekilde cevap verdi. Şimşek, kendisi hakkında konuşanlara ağır ithamda bulununca salonda gergin anlar yaşandı.

Şimşek konuşmasında, "Dediler ki Fethi Şimşek gayrimenkullerini kurtarmak için yapıyor, hepsini sattım. Gözünüz aydın. Onlara söyleyin yalan söylüyorlar. Bu memleketin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. En son ne dediler biliyor musunuz, bu Fethi Şimşek kulübü borçlandırdı ki kimse onu koltuktan kaldırmasın. Koltuktan kalkıyorum işte" dedi.

Daha sonra söz alıp kürsüde konuşan Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Mehmet Cafer ise, Fethi Şimşek'in kulübü başarısız bir şekilde yöneterek borç batağına sürüklediğini iddia etti. Şanlıurfaspor eski futbolcusu Koray Avcı ile ilgili yaşanan polemik ise gerginliği üst seviyeye çıkarttı. Kimsenin yalan konuşmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Cafer, kulübün kendi dönemlerinde toplam borcunun az olduğunu söylemesi ve bunu inkar edenlerin alnını karışlayacağını söylemesi üzerine gerginlik yaşandı. Gerginliği araya giren divan üyeleri yatıştırdı.

Kongrede konuşan eski başkan Saraçoğlu da, Fethi Şimşek'in çok dürüst birisi olduğunu ancak yanındakilerin kendisini yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Kemal Saraçoğlu, yaptığı konuşmada, Koray Avcı'ya 900 bin lira verdiğini söyleyen Fethi Şimşek'in bu konuda yanıldığını ve Koray Avcı'ya 280 bin lira verildiğini belirtti. Saraçoğlu, Fethi Şimşek'e konuyu detaylı bir şekilde araştırması tavsiyesinde bulundu.

Son olarak bir konuşma yapan ve yönetim kurulu listesi sunması beklenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfaspor gibi büyük bir kulübün sorumluluğunun bir ilçeye yüklenmesinin doğru olmadığını ifade ederek, divana yönetim kurulu listesi sunmaktan vazgeçtiğini belirtti. Şanlıurfa'nın kaderini ilgilendiren bir kongrenin protokolünde şehri yönetenlerin olmadığını ve bu şekilde Şanlıurfaspor'a sahip çıkılamayacağını belirtti.

Ekinci, "Şanlıurfa hakikaten önemli. Bu bölge için önemli, Türkiye için önemli. Dolayısıyla önemli olan bir şehre de Şanlıurfalılar olarak bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hepsinin de bu işin içerisinde olması gerekiyor. Protokole bakıyoruz şehri yöneten kişilerin burada olmadığını görüyoruz. Bu şekilde Şanlıurfaspor'a sahip çıkılır mı? Şanlıurfamızı, Şanlıurfasporumuzu iyi bir yere getirmek istiyorsak en iyisini bulmak zorundayız. Evet bir sorumluluk üstlendik, üstlendik derken bir sorumluluk verildi. Bizden önce de başka arkadaşlara verilmesi gerektiğini ifade ettim. Bu takım bir ilçeye mal edilmeyecek kadar büyük bir takımdır. Böyle büyük bir takıma da herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bütün il temsilcilerinin, valinin, Büyükşehir belediyesinin, diğer belediyelerin, herkesin sahip çıkması gerekiyor" diyerek liste sunmaktan vazgeçtiğini belirtti.

Mehmet Ekinci'nin yönetim kuruluna daha geniş bir kitleyi dahil etmek için kongrede liste sunmadığı öğrenildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şanlıurfaspor Mehmet Ekinci Fethi Şimşek Koray Avcı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title