Haberler

Şanlıurfalı ve Diyabakırlıçiftçiler, Dedaş ile 'Helalleşti'

Bakanlar Kurulu’nun ‘Tarımsal sulamaya ait elektrik borcu olan çiftçilere 2014 yılına ait tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacak’ kararının ardından, Şanlıurfa’da 9 Sulama Birliği’ne üye 14 bin 128 çiftçi ‘Helalleşme Kampanyası’ çerçevesinde DEDAŞ ile protokol imzaladı.

Bakanlar Kurulu'nun 'Tarımsal sulamaya ait elektrik borcu olan çiftçilere 2014 yılına ait tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacak' kararının ardından, Şanlıurfa'da 9 Sulama Birliği'ne üye 14 bin 128 çiftçi 'Helalleşme Kampanyası' çerçevesinde DEDAŞ ile protokol imzaladı. Böylece Şanlıurfalı çiftçilerin 3'te biri DEDAŞ ile 'Helalleşti'.

Şanlıurfa'da ve Diyabakır'da Sulama Birliği üyesi 14 binin üzerindeki çiftçi, Dicle Elektrik tarafından başlatılan ve kendilerine sıra dışı bir indirim imkanı sunan 'Helalleşme Kampanyası'ndan yararlanmaya karar verdi. Bakanlar Kurulu'nun, 'Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar 2014 yılında tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacağına dair' kararının ardından Dicle Elektrik, elektrik dağıtımı yaptığı Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yaklaşık 35 bin çiftçiye birer açıklayıcı mektup eşliğinde borç bildiriminde bulundu. ÇKS verileri ve uydu görüntülerinden yararlanılarak, tamamen bilimsel verilerle, tarafların da görüşü alınmak suretiyle hazırlanan bu bildirimler, özellikle kaçak kullanımın çok yüksek seviyelerde olduğu yerlerde tartışmalara yol açsa da, önemli bir kesim tarafından da benimsendi. Bunun en bariz örneği de dün bölgenin en önemli tarım merkezlerinden olan Şanlıurfa'da yaşandı.

ŞANLIURFA ve DİYARBAKIR'DAKİ ÇİFTÇİLER 'HELALLEŞTİ'

Dicle Elektrik tarafından hayata geçirilen ve 16 Haziran'a kadar sürecek olan 'Helalleşme Kampanyası'na Şanlıurfalı ve Diyarbakırlı çiftçilerden önemli bir destek geldi. Şanlıurfa'da sayıları 40 binin biraz üzerinde olan çiftçilerin yaklaşık 3'te birini oluşturan Sulama Birlikleri'ne üye 14 bin 128 çiftçi, yaptıkları görüşmeler ve bilgilendirmelerin ardından, elektrik borçları ile ilgili sıra dışı bir oranda bir indirimden yararlanacaklarını fark ederek, kampanyadan yararlanmaya karar verdi. Toplam 14 bin 128 çiftçiyi temsil eden Şanlıurfa'daki Bozova, Gündaş, Topçu, Atatürk Barajı, Tahılalan, Yeşilova, Tatarhöyük, Bolatlar, Elveren, Sevimli, Yalınlı, Onortak ve Kurtuluş Sulama Birliği temsilcileri ile Dicle Elektrik yetkilileri, 'Helalleşme Kampanyası'na ilişkin protokolü imzalamak üzere bir araya geldi. Benzer bir durum Diyabakır'daki sulama birliklerinde de yaşandı.

Atılan imzaların ardından protokol gereği 14 bin 128 çiftçi, sulu tarım yaptıkları 552 bin dekar arazi için DEDAŞ'a 2014 yılında tüketecekleri enerji için iki farklı dönemde ödeme kolaylığı da tanındı.

DİCLE ELEKTRİK'TEN TARIMSAL SEKTÖRÜNE VE ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

İmza töreninin ardından konuşan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket, il genelindeki çiftçilerin üçte birinden fazlasını oluşturan Sulama Birliği üyelerinin, 'Helalleşme Kampanyası'na katılmalarının önemli olduğunu söyledi. Söz konusu birlikler, daha önce 2013 yılı kampanyasına katılıp büyük bir avantaj sağlamışlardı. Benzer şekilde 2014 yılı kampanyasına katılan birlikler üyeleri adına, emsalsiz bir indirimden yararlandılar. Kesintisiz ve kaliteli enerji alınmasını da garanti altına alan birliklerimiz, israfı ve kaçak tüketimi önleyerek maliyeti azaltma imkanı da elde ettiler. Geri kalan çiftçilerin de son günlere kalmadan bir an önce Tarımsal Sulama İletişim Merkezleri'ne gelerek, kampanyaya katılmaları önerildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Şanlıurfa Dicle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (2)

Mertempireottomon@hotmail.com:

Bu dedaşın haramlaşma kampanyasına kattiyen inanmayın palavra. En açık örneği 100 dönüm Mısır'ın masrafları; gübre:16.000tl mazot:1.600tl ilaç:1.500tl Mısır tohumu: 5.000 tl. Biçer:1.500 DEDAŞIN: 9.000 tl istiyor.(100 dönm Mısır) Mısır'ı bileğiyle sulayan 6 çocuklu işçi: 4.500 tl Vicdansızlar, Mısır'ın 100 dönümde geliri taş çatlasın:40.000 tl devletin verdigi destekleme:2.000 tl.buyrun hesaplayın. Düzensiz elektrikten dalgıç arızaları ve trafo arızalarını hesaplamıyorum.sizcede komik değilmi buğday pamuk içinde aynı hesaplamalar söz konusu.

0
0
yanıtYanıtla
Kaya DÜRÜST:

geçen yıl sözleşme yapıp parayı yatıran çiftçilerinde paralarına el konulmuş.. Dedaşı dürüstlüğe davet ediyoruz....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title