Haberler

Kürtçe Ağıtlarla Uğurlanan Şehidin Cenazesinde Demirtaş ve Karayılan Tepki

Güncelleme:

Mardin'de şehit olan jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır'ı, Şanlıurfa'da 2 bin kişi uğurladı. Cenazede Demirtaş ve Karayılan'a tepki vardı: Biz de Kürdüz, Allah belanızı versin.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı 22 yaşındaki Sedat Sağır, memleketi Şanlıurfa'da 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca şehit oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken ve Kürtçe ağıt yakan anne Aynur Sağır, "Oğlum Sedat'ım anan sana kurban olsun, neredesin senin yerine ben öleydim, evimiz yandı" dedi.

EVİN EN BÜYÜK ÇOCUĞUYDU

Babası sıvacı olan ve 1'i kız 5 erkek çocuğun en büyüğü olan Şanlıurfalı uzman onbaşı Sedat Sağır, dün akşam saatlerinde Nusaybin'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman onbaşı Sedat Sağır kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi, bugün öğle saatlerinde askeri kargo uçağıyla kente getirildi.

ŞEHİDİN EVİNE GİDEN YOLA ASFALT DÖŞENDİ

Şehit Uzman Onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu, havalimanından uzun araç konvoyu ile merkeze bağlı Mehmetçik Mahallesi'ne getirildi. Türk bayrağına sarılı baba ocağındaki evine helallik için getirilen şehidin cenazesini gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise şehidin evine giden yola asfalt dökerek düzenledi.

TABUTA KAPANIP KÜRTÇE AĞIT YAKTILAR

Kürtçe ağıtların yükseldiği mahallede şehidin yakınları uzun süre cenaze aracında bulunan tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Anne Aynur Sağır ile yalın ayak ve ağlayarak karşıladığı şehit oğlunun tabutuna kapanarak, "Oğlum Sedat nerde senin yerine ben öleydim oğlum" diye Kürtçe ağıt yaktı. Sinir krizi geçiren şehidin yakınları, askerler ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilerek cenaze aracından uzaklaştırıldı.

DEMİRTAŞ VE KARAYILAN'A TEPKİ: ALLAH BELANIZI VERSİN

Jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır'ın cenaze törenine katılan kadınlar, ismini vererek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'a tepki göstererek, "Kürt ve Türkleri birbirine düşürdünüz. Sizde Allah korkusu yok mu? Yazık değil mi gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Biz de Kürdüz, Allah belanızı versin" dedi.

BABAYI PROTOKOL TESELLİ ETTİ

Mehmetçik Mahallesi'nde helallik alınmasının ardından şehit onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Asri Mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20'nci Zırhlı Tugay Komutan Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, STK temsilcileri, şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşı döken şehit babası Mehmet Sağır'ı, protokol üyeleri teselli etti. Cenaze namazının ardından şehit onbaşı, Garnizon Şehitliği'ne gözyaşları arasında defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Sağır Şanlıurfa Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title