Haberler

Şanlıurfalı Kadınlar Tespih Yapıyor

Şanlıurfa'da, Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında açılan 'Kehribar Taşı işlemeciliği' kursunda katılan kadınlar, aksesuar olarak kullanılan tespihleri yapıyor.

Anadolu Sigorta tarafından Anadolu'da kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmayı ve meslek ustalarının deneyimlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlandığı 'Bir Usta Bin Usta' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa'da 'Kehribar Taşı İşlemeciliği' kursu açıldı. Kurs açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Harran Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken ve bürokratlar katıldı.

İstihdamı artırma yönünde Türkiye genelinde birçok alanda çeşitli kurslar düzenlediklerini ifade eden Musa Ülken, erkeklerin kullandığı tespihleri artık kadınların yaptığını söyledi. Şanlıurfa'da kadınlar tarafından şekil verilerek, işlenen Kehribar Taşı İşletmeciliği kursunun çok yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Ülken, "Erkeklerin kullandığı tespihe kadınlarımızın eli değdi. Biz tespihin dışında birçok objenin de yapılmasını istiyoruz. İçine duygununda yüklendiği kehribar taşlı tespihleri kadınlar bu atölyede özenle işliyor. Kursta eğitim gören kursiyerler, bu işte çok başarılı kendi atölyelerini kurma aşamasına gelmiş durumdalar. Kursiyerlere aynı zamanda istihdama kazandırmış oluyoruz" diye konuştu.

Öte yandan açılan kursta 15'i kadın 20 kursiyer eğitim alıyor. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Sigorta Fevzi Demirkol Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title