Haberler

Şanlıurfalı Dağcılar, 3 Farklı İlde 4 Farklı Zirveye Tırmanacak

Şanlıurfalı dağcıların da arasında bulunduğu lisanslı sporcular, Ağustos ayı içerisinde 3 farklı ilde 4 ayrı zirveye tırmanacağı bildirildi.

Şanlıurfalı dağcıların da arasında bulunduğu lisanslı sporcular, Ağustos ayı içerisinde 3 farklı ilde 4 ayrı zirveye tırmanacağı bildirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nu tarafından düzenlenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Dağcılık İl Temsilciliği sporcularının da katılacağı ilk etkinlik 15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında 3 bin 549 metre yükseklikteki Erzincan Üzümlü Esence Dağı tırmanışı ile gerçekleştirecek. 19-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Artvin Yusufeli'nden Kaçkar Dağları'na yapılacak tırmanışta ise 3 bin 492 metredeki Karataş ile 3 bin 480 metredeki Altıparmak zirvelerine ulaşılması planlanıyor. Son olarak ise 30 Ağustos Zafer Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden ise 5 bin 137 metre yükseklik ile Türkiyenin en yüksek dağı olan Ağrı'ya tırmanılacak.

Tırmanma etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, "İlimizde dağcılık sporu yaygınlaşmaya başladı. Şanlıurfa'dan Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı olarak yapılan il dışı etkinliklere katılım arttı. Bu etkinlikler dağcılık ve spor tırmanış branşları adına sevindirici bir gelişme. İlimizde dağcılık ve spor tırmanış branşlarının gelişmesi için yapılan çalışmaları ilgiyle izliyor ve emeği geçenleri başta dağcılık il temsilcimiz Candan Özen olmak üzere bütün sporcularımızı kutluyorum,tırmanışlara katılacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzincan Esence Üzümlü Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title