Haberler

Şanlıurfa ve Eyyübiye Expo 2015'E Hazırlanıyor

Güncelleme:

Urfa Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi'nin, Milano Expo 2015 Türkiye pavilyonunu organize eden profesyonel ekibi, Şanlıurfa'daki karar mercileriyle bir araya geldi.

Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve birçok davetli katıldı.

Milano Expo 2015 Türkiye Organizatörü DDF'in Genel Müdürü Arhan Kayar ve ekibinin sunum yaptığı toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katıldı.

'Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji' teması ile 1 Mayıs'ta başlayıp 6 ay boyunca devam edecek olan Milano Expo 2015 için karar mercileri bir araya geldi. Türkiye için olduğu kadar bölgemiz, özellikle de buğdayın ve EXPO'nun sembolü olarak seçilen 'Nar Meyvesi'nin anavatanı olan Şanlıurfa için büyük önem taşıyan Milano Expo 2015'e, toplamda 20 milyon, günde ise 200 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin 4 bin 170 metrekarelik bir alanda tanıtımının yapılacağı Milano Expo 2015'e 147 ülke katılacak. Türkiye Milano Expo 2015'te sahip olduğu tanıtım alanıyla 147 ülke arasında en geniş alana sahip 3. Ülke olacak. Türkiye'nin büyük bir tanıtım alanına sahip olacağı fuarda, tarihi ve kültürel zenginliklerini en iyi şekilde yansıtacak bir konseptle katılabilmesi için Şanlıurfa'ya dair sunulabilecek katkıların tartışıldığı ve fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda önemli kararlar alındı.

"BU TARZ ORGANİZASYONLARLA GELEN TURİST SAYISI ARTACAKTIR"

Karar mercilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar tanıtım noktasında giderilmesi gereken eksiklikler konusuna vurgu yaptı. Gülpınar" Urfa denildiği zaman aklımıza hemen turizm gelir. Gönül isterdi ki bu fuar Şanlıurfa'da yapılmış olsaydı. Ama bugün burada yapılan sunum direk olarak bizi yani Şanlıurfa'yı ilgilendiriyor ben ümit ediyorum ki Milano EXPO 2015 Fuarından sonra Şanlıurfa'nın turizmi ve gelen turist sayısında önemli bir artış olacaktır. Yemek kültürü konusunda gelince yemek kültür başlı başına bir obje ve bana göre yemek denildiği zamanda Urfa aklımıza gelir ve bu yemek kültürü de Urfa'nın tanıtımına büyük bir katkı sağlar. Şanlıurfa yemekle özdeşleşmiş ender şehirlerden biridir. Bir diğer husus nar. Dünyada Nar konusunda 3 tane çeşit vardır ve bunlardan biri de Karaköprü Nar'ıdır ve nar çeşidi de dünya literatüründe olan bir çeşittir. Şanlıurfa'nın tanıtımında en önemli bir etkende hiç şüphesiz de Göbeklitepe olacaktır. Ve bundan sonrada yapılacak olan expolarda Göbeklitepe başlı başına bir tanıtım aracımız olacaktır. Göbeklitepe'nin dünyaya daha güzel ve etkin bir şekilde tanıtılması lazım ve bu konuda çalışmalar yapılması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca 3 Dinin ortak noktası konusunda bazı araştırmalar yapılsa herhalde Şanlıurfa kadar önemli ve bir o kadarda elverişli bir yer bulamazsınız. Zira Şanlıurfa 3 dinin ortak atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim (AS)'ı içinde barındırmış olması hasebiyle özelikle de Fransa'da yaşanan olaylardan sonra dinler arası bir etkileşme Şanlıurfa'dan başlayabilir. Bu expoların en önemli işlevlerinden biride keşfedilmemiş olan yerleri keşfedilip bunları turlarla tanıtılmasıdır." Dedi.

"2015 ŞANLIURFA'MIZ VE EYYÜBİYE'MİZ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR"

Şanlıurfa milletvekili Kasım gülpınar'dan sonra söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de birçok zenginliği bünyesinde barındıran Şanlıurfa'nın tanıtım konusundaki eksikliklerine değindi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi: "Hakikaten güzel bir sunum oldu ve sayın vekilimizin de belirttiği gibi ilimiz açısında da bizim yapmamız gereken ne varsa, eksik konuların giderilmesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Özellikle kültür, tarih, eğitim olimpiyatları eksik olanlardır. Elde ettikleri kazanımları rahatlıkla sunabilecekleri bir alandır ve biz bunları ne kadar tanıtırsak, bunun da karşılığı turizme gelirdir. Bu gelişmeler insanların yaşam kalitesini ve sevisini haliyle yükseltir. Şöyle bir durum var, zengin bir tarihe sahibiz, zengin bir geçmişe sahibiz. Bunları tanıtım noktasında il olarak sıkıntılarımız var. Öyle yerler vardık ki, 5 kuruşluk iş yapılır, 100 kuruşa pazarlık yapılıyor. Fakat bizde de 100 kuruşluk iş var ama 5 kuruşa pazarlayamıyoruz, böyle bir sorunumuz var. Bunları aşma konusunda da bu bir fırsat olur. Burada bütün ilin tarafları var, sizler ülkemizi tanıtma açısından buradasınız ama il olarak bizler kendimizi iyi bir şekilde tanıtmamız gerekiyor, bu iyi fırsat olacaktır diye düşünüyorum. Yine 3 dinin atası, Hz. İbrahim Peygamber makamı ilimizde. Sayın vekilimizin de ifade ettiği gibi, Fransa'daki saldırılar dikkate alındığında bunların beslendiği kaynak, şuan da Şanlıurfa olarak ifade ediyoruz. Belki başka ülkelerde başka yerler belirtiliyor ama bunun da üzerinde durulması gerekiyor. Dolayısıyla 2015 bizim için ilimiz ve ilçemiz açısında önemlidir diye düşünüyoruz. Burada bizlerde yerel yöneticiler olarak üzerime düşeni yapmaya hazırız, sizlere de katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

EXPO'NUN ÖNEMİ

Uluslararası niteliğiyle olimpiyatlardan bile daha büyük bir organizasyon olan EXPO, önemli bir marka olarak da düzenlendiği kent için turistik referans niteliği taşıyor.

EXPO ilk kez 156 yıl önce 1851'de, sanayi devriminin ilk yıllarında İngiltere'de düzenlendi. Bu fuarda ilk telgraf sergilendi.

Fuar büyük ilgi çekti, milyonlarca insan dünyanın dört bir yanından getirilen ürünleri, icatları görmek için fuara akın etti. Fuarda bugün artık doğrudan ticaret yok. Büyük şirketler kentlerin yatırım olanaklarını yerinde görüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Türkiye Milano Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title