Haberler

Şanlıurfa ve Adıyaman'da İsrail Protesto Edildi

Şanlıurfa'da, öğleden sonra Topçu Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 60 kişi, İsrail Hava Kuvvetleri tarafından Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etti.

Şanlıurfa'da, öğleden sonra Topçu Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 60 kişi, İsrail Hava Kuvvetleri tarafından Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etti. Yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne yürüyen grup adına açıklama yapan İbrahim Coşkun şunyları söyledi:

"İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava saldırısında 78 kişi hayatını kaybederken, binden fazla kişi yaralanmıştır. Ramazan ayında İsrail'in Filisti'ne yönelik yaptığı saldırıları başta BM, Avrupa Birliği ülkeler, Amerika ve bazı islam ülkeleri yaşanan bu saldırıları görmezden geliyorlar. Biz Şanlıurfa'dan bu saldırıları kınıyoruz. Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri, son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı." Basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı. ADIYAMAN'DA DA PROTESTO

Adıyaman'da da, Demokrasi Parkı'nda toplanan 30 kadar İHH üyesi, Gazze'ye düzenlenen hava saldırısını kınadı. İHH adına açıklama yahan Yunus Karakuş, "Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar'ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise dikkatleri başka yöne çekip olayları 'terör' meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak" dedi. Toplanan kalabalık bir süre 'Yaşasın Gazze, kahrolsun İsrail' attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Adıyaman İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title