Haberler

Şanlıurfa Valisi Tuna Sığınmacılarla Buluştu

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ceylanpınar'daki Tel Hammut Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ceylanpınar'daki Tel Hammut Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna, ilçedeki temasları kapsamında Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar ve Jandarma Komutanı Ahmet Uzun'la birlikte yaklaşık 22 bin kişinin barındığı çadır kentte Suriyeli misafirlerle bir araya geldi.

Suriyeli çocukların "Türkiye" tezahüratlarıyla karşıladığı Vali Tuna, miniklere çeşitli hediyeler verdi.

Çadır kentteki çalışmalar hakkında Kaymakam Karatepe'den bilgi alan Güngör Azim Tuna, verilen hizmetlerin yanı sıra misafirlerin sosyal hayata daha fazla katılımını sağlayacak çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Tel Hamut Çadır Kenti'nde aileleri de ziyaret eden Vali Tuna'ya, çadır kentte kalan Suriyeli bir ressam tarafından hazırlanan kara kalem portre hediye edildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, daha sonra ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, ülke olarak Suriyeli misafirlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Çadır kentte kalan çocukların eğitimine çok önem verdiklerini vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız burada okuyorlar, kadınlarımız burada sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıyorlar. Burada on bir tane mahalle var. Buralarda yaşayan insanlar kendi muhtarlarını seçebiliyorlar. Devletimizin katkılarıyla güzel ve huzurlu bir ortamda insana yakışır hizmet alarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Kendileriyle de görüştüğümüzde hiçbir şikayetlerinin olmadığını gördük. Bu çocukları kendi çocuklarımız gibi yetiştireceğiz. Hem Türkçe'yi iyi öğrenecekler, hem bir beceri kazanacaklar. Onlar artık bizim de çocuklarımız. Bu çocuklar hem Türkiye'ye hem Suriye'ye hem de bölgelerine ileride barış ve huzur geldiği zaman çok önemli görevler üstlenecekler. Buna inanıyoruz. Çadır kentte kalanların en küçüğünden en yaşlısına kadar Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgilerini hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz."

Tuna, çadır kent ziyaretinin ardından ilçeye dönerek, kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Ceylanpınar Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title