Haberler

Şanlıurfa Valisi, İpekböceği Yetiştiren Aileyi Ziyaret Etti

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Hilvan'ın Akçaören Mahallesinde İpekböceği yetiştiriciliği yapan Çetinkaya ailesini ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Hilvan'ın Akçaören Mahallesinde İpekböceği yetiştiriciliği yapan Çetinkaya ailesini ziyaret etti.GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen ve Hilvan Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında Çetinkaya ailesinin Akçaören Mahallesi'ni ziyaret etti. İpekböceği yetiştirilen konteynırları inceleyen Vali İzzettin Küçük; üretim yapan İbrahim ve Gülistan Çetinkaya çiftinden üretim aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. İncelemesinin ardından bölgede ipekböceği yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istediklerini belirten Vali İzzettin Küçük şunları söyledi:

"İpekböceği yetiştiriciliği özellikle bayanlar için iyi bir iş alanı. Bu işi bölgede daha da yaygınlaştırmak istiyoruz çünkü mevsimlik tarım işçiliğindeki göçe önlem olarak düşünüyoruz. Şu anda proje 26 aileyle devam ediyor. Bu işi her aileye 25 bin lira gelir getirecek seviyeye getirdiğimizde bu bölgede mevsimlik tarım işçiliği için çevre illere göçü durdururuz. Önümüzdeki yıllar için hedefimiz dut ağacını çoğaltmak ve üretim amaçlı konteynır temin etmektir."

Projenin Hilvan'da hayata geçirilmesinde emeği bulunan Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay ise; mevsimlik tarım işçiliğine giden kadınların istihdamı için projeyi gerçekleştirdiklerini, projeyi ilerleyen yıllarda daha da genişletmek istediklerini belirtti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Çetinkaya Akçaören Hilvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title