Haberler

Şanlıurfa Turizme Hazırlanıyor

Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti turizm yolunun yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti turizm yolunun yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Geçen aylarda, Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti güzergahında yapılacak turizm yolu ile ilgili incelemelerde bulunan Vali Güvenç, bugün Yaylak ilçesinde önümüzdeki hafta ihale edileceğiyle ilgili müjdeli haberi verdi.

Dün kendisini ziyaret eden il genel meclisi üyeleriyle görüşmesi sırasında Bakanlar Kurulu toplantısında bulunan Şanlıurfa Milletvekili ve ÇSG Bakanı Faruk Çelik'le görüşen Vali Celalettin Güvenç, Bakan Çelik'e " Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti turizm yoluyla ilgili talepleri iletti. Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen Bakan Faruk Çelik, söz konusu yolun yapımı için gerekli ödeneklerin alınmasını sağladı.

47,5 kilometrelik yolun karayolları standardında 10 metre genişliğinde yapılmasıyla ilgili bugün Yaylak Belediyesi'nde toplantı yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, vatandaşlara yolun keşif işlemlerinin cuma günü ihalesinin de önümüzdeki hafta yapılacağı müjdesini verdi.

Bozova

girişinde Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu tarafından karşılanan Vali Güvenç, daha sonra Yaylak beldesine gitti. Yaylak Belediye Başkanlığında, Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, İl Genel Sektereri Uğur Büyükhatipoğlu, daire amirleri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.

Mutlu bir haber, mutlu bir iş için toplandıklarını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, şöyle konuştu: "Dün makamda Bozova, Yaylak, Halfeti meclis üyelerimiz, muhtarlarımız bizi ziyaret etti. Bir yıldır uğraştığımız Halfeti, Yukarı Göklü, Yaylak, Bozova Adıyaman yolunun artık çekilmez hale geldiğini süratle yapılması gerektiğini köylümüzün vatandaşımızın bunu istediğini bize ilettiler. Bizde bu konuda çalıştığımızı, Bakan Faruk Çelik'in bu konunun takipçisi olduğunu belirttik. Bakanlar kurulundaki bakanlara not yazarak heyetin şuanda makamda olduğunu bu yolun istendiğini belirttik. Gece önce Bakanımız Faruk Çelik arkasından da Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım beni arayarak bu yola başlamamız talimatını verdi. Hayırlı olsun, sayın bakanlarımıza herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu işler böyle olur. Ankara işi takip ediyor biz de burada işin takipçisi ve icracısıyız. Köylümüzün insanlarımızın sorunlarını sürekli bizlere taşıdığınız için teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak kaymakamlarımız burada ihaleyi ilan edecek. İhaleye çıkacak Gözenekten Halfeti'ye kadar olan 23.3 km'yi Halfeti kaymakamımız ilan ederek ihalesini yapacak. 30 kilometrelik yolu da Bozova Kaymakamı ihale edecek"

Açıklaması devam ederken telefonundan Bakan Faruk Çelik tarafından aranan Vali Güvenç, Bakan Çelik'e Yaylak'ta olduklarını söyleyip, telefonun ahizesini açarak toplantıya katılanlarla görüştürdü.

Burada Şanlıurfalılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şunları söyledi: "Büyük bir tevafuk oldu. Sayın Valim başka bir hizmet için aramıştım sizi böyle olunca oradaki herkese çok selam ediyorum. Bozova'dan Halfeti'ye giden yolu dün Bakanlar Kurulunda bir kez daha görüştük. Ulaştırma Bakanımız dün akşam size dönecekti. Bu yol çalışmalarının hızlı bir şekilde realize edilmesi ve tamamlanmasıyla ilgili olarak hızlı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun diyorum. Bütün işler rayına girmiş durumda acele etmesinler ne olur dikkat edin sistemli bir şekilde gidiyoruz"

Vali Güvenç de, "Ben dün akşam hem Ulaştırma Bakanımızla hem Karayolları Genel Müdürümüzle görüştüm. Cuma günü inşallah iki parça olarak, iki müteahhit süratle tamamlanması açısından işe girsin istiyoruz. Cuma günü Halfeti ve Bozova kaymakamlarımız ihaleye çıkıyor" dedi.

Görüşme sırasında Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu da Bakan Çelik'e teşekkürlerini sundu. Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer de Bakan Çelik ve Vali Güvenç'e teşekkürlerini bildirerek, "Sorunlarımızı Bakanımıza ilettiği için ve sorunlarımızla yakından ilgilendiği için valimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizler bu hususta çok hassas davrandınız bütün muhtarlarımız ve biz bu sıkıntılarımızın en kısa sürede giderileceğinden dolayı hepimiz size teşekkür ediyoruz" dedi.

Bunun üzerine Bakan Çelik, "Oradaki sıkıntıların hepsi için burada kafa yoruyoruz. Çok şükür ki bu önemli güzergahta artık önümüzden kalkmış oluyor" dedi.

Belediye başkanlığındaki toplantının ardından Vali Celalettin Güvenç, daha önce geldiği zaman vatandaşların yakındığı ancak şimdi İl Özel İdaresi tarafından yapılan Yaylak beldesine bağlı köylerin yollarında incelemelerde bulundu.

BU SENE FISTIK YILI

Vali Güvenç, Bozova'ya gidişi sırasında Şanlıurfa Merkeze bağlı Tülmen köyünde fıstık toplayan çiftçilerle sohbet etti. Ağaçtan fıstık toplayan Vali Güvenç, Türkiye'de üretilen fıstığın yüzde ellisinden fazlasının Şanlıurfa'da üretildiğini kaydetti. Bu senenin fıstık yılı olduğunu ifade eden Vali Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fıstık çok besleyici bir ürün. Fıstık yetiştirmede geleneksel üretim tarzımızda gözden geçirilmesi gereken hususlar var. Bu senede rekoltemiz çok iyi Allah'a çok şükür fiyatlarımız düşük ama kontrollü bir şekilde piyasaya çıkılırsa daha iyi olur. Şu anda Tülmen köyünde çiftçi kardeşlerimizle beraberiz. Bilimsel teknikler kullanılması gerekmektedir"

Tarlada çalışan fıstık üreticisi İbrahim Canbek, sulama sorunu yaşadıklarını ve bu konuda gerekli adımlar atılırsa fıstık rekoltesinin daha da artacağını söyledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Halfeti Yaylak Bozova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title