Haberler

Şanlıurfa - Tuluyhan Uğurlu Şanlıurfalıları Büyüledi

ÜNLÜ piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında verdiği 'Güneş Ülke Anadolu' isimli konseri ile Şanlıurfalıları büyüledi.

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen ücretsiz konserde dün gece Şanlıurfalılarla buluşan Tuluyhan Uğurlu, müzik ve görüntüler eşliğinde 10 bin yıllık Anadolu tarihini dinleyenlere sundu. Slayt gösterisinde Cumhuriyet'e kadar Anadolu'nun tarihini sunmaya çalışan Uğurlu, eserlerinde Mustafa Kemal Atatürk, Yunus Emre, Ahmet Yesevi, Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli gibi Türk büyüklerinin özdeyişlerine de yer verdi. Mistik, tarihsel ve bilimsel öğelerin işlendiği konserde Uğurlu ayrıca, kentin yöresel türküsü olan 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar' parçasını da kendi müziğiyle birleştirerek, dinleyicilere farklı bir repertuvar sundu.

Kavalda Murat Toraman, kemanda Doğukan Çokşeker ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan'ın eşlik ettiği konserin sonunda davetlilerin ayakta alkışladığı Uğurlu'ya, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe tarafından plaket verildi.

Tuluyhan Uğurlu, konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kültürünün çok zengin olduğunu ve çoğu zaman bu kültürün altında ezildiklerini belirterek, "Zaman zaman bu kültürün güzellikleri fazla geliyor, altında ezilebiliyorsunuz. Bu manada değerlendirince zengin kültürümüzü, görsel, edebi metinlerle ve müzikle insanlara yaşatmayı ve bu güzelliklerin farkında olmalarını bir kez daha sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü biz çoğu zaman bir şeylerin yanından geçiyoruz, ama neyin yanından geçtiğimizi genelde bilmiyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da daha önce de konser verdiğini ve seyirciden çok etkilendiğini hatırlatan Uğurlu, "Kalbimin yarısını bu şehirde bırakarak gitmiştim. Şimdi geldiğimde de yine muhteşem bir seyirciyle karşılaştım. Adeta bir Avrupa seyircisi gibi çok çok ileride. Gerçekten bunu inanarak söylüyorum. Çünkü dünyanın her tarafında konser veriyorum ve bütün seyircileri çok iyi biliyorum. Bu seyirci sahnede anlattığınızı yaşayabiliyor. Avrupa'da, Amerika'da çok zor bulursunuz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title