Haberler

Şanlıurfa Tarihi Yerleri Gezdi

Bakan Avcı, mektupla kitap isteyen öğrencileri ziyaret etti (2)TARİHİ YERLERİ GEZDİKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'yi gezdi.

Bakan Avcı, mektupla kitap isteyen öğrencileri ziyaret etti (2)

TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'yi gezdi. Kazı alanında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Avcı, Göbeklitepe'nin yakın bir zamanda tüm dünyayı çeken bir cazibe merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burası en eskisi 11 bin 500 yıl öncesine uzan bir alan. Buranın ne olduğuna dair en çok rağbet gören teori bir tapınak kompleksi olduğu. Bunun nasıl bir inanç sistemine yaslandığına dair henüz elimizde sağlam veriler yok. Şu haliyle bile bütün yerleşik tarih açıklamalarını, arkeolojik senaryoları alt üst eden bir bulguyla karşı karşıyayız. Aşağıdaki buluntuları korumak üzere bir çatı projesi yürürlükte. Bu proje tamamlanana kadar kazılara ara verildi. Çatının önümüzdeki Mayıs sonu Haziran başı itibariyle tamamlanmış olmasını bekliyoruz. Çatı gerçekleştirildikten sonra kazı ve ziyaretler devam edecek. Burası yakın bir zaman tüm dünyadan ziyareti çeken bir cazibe merkezi olacak. Zaten olmaya başladı. Kültür Bakanlığı olarak Göbeklitepe'nin tanıtımına ayrı bir önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa'nın ve Türkiye'nin zenginliklerine yeni bir unsur daha eklenmiş olacaktır. İnşallah burası dünya arkeolojik literatürlüğüne çok önemli bir katkılarda bulunacağını düşünüyoruz."

Göbektepe ziyaretinin ardından Bakan Nabi Avcı, Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı müzelerinden biri olan Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesini gezdi. Müzeyi gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Avcı, son olarak kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü gezdi. Bakan Avcı, seyyar satıcılardan aldığı yemi balıklara atarak dilek tutu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve sık sık fotoğraf çektiren Avcı, Hz. İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı gezdikten sonra Dergah Camisi'nde akşam namazı kıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Şanlıurfa Türkiye Örencik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title