Haberler

Şanlıurfa Spot Pazarı Da Öğretmen Ataması Bekliyor

Güncelleme:

Çatışmalı süreç, hükümet krizi ve patlamalardan kaynaklanan ekonomik durgunluktan tüm ticari kesimler gibi Spot Pazarı esnafı da olumsuz etkilendi. Beyaz eşyadan mobilyaya çeşitli ev eşyalarını değerinden daha düşük fiyata satan esnaf, son birkaç aydır iş yapamadıklarını söyledi. Suriye ve Doğu'da yaşanan olayların kendilerini adeta perişan ettiğini dile getiren esnaf, en büyük müşterileri olan öğretmenlerin son zamanlarda Urfa'ya atamalarının yapılmamasından dolayı kiralarını ödeyemez oldu. Kendilerinden daha çok üniversite öğrencileri ve yeni öğretmenlerin ürün aldığını vurgulayan esnaf, kiralarını kredi kartından ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

ATAMA YOKSA İŞ DE YOK
Spot Pazarı'nda esnaf, daha çok alışverişini üniversite öğrencileri ve yeni öğretmenlerle yapıyor. Ama aylardır öğretmen atamasının yapılmaması ve okulların kapanmak üzere olması esnafı zor durumda bırakıyor. Özellikle yaz aylarında artan düğünlere çeyizlik satışı yaptıklarını belirten esnaf, vatandaşın alım gücünün gittikçe düşmesinden dolayı ürünlerinin rafta kaldığını söyledi. Esnaf, ödeme sıkıntısı yaşadıkları günler, ürünleri Spot Pazarı esnafı olarak birbirlerine dahi satmak zorunda kaldıklarını da sözlerine eklediler.

GÜNEŞ: HER SENE BU AYLARDA DURGUNLUK OLUYOR
Spot Pazarı esnaflarından Hüseyin Güneş, her sene bu sezonlarda işlerde durgunluk yaşandığını ifade etti. Güneş, "İşler bugünlerde durgun biraz. Her sene bu aylarda bilmediğimiz bir nedenden dolayı işlerde bir durgunluk yaşanıyor. İşçiler dışarı çalışmaya çıkıyor, bundan dolayı olabilir. Her sene bu aylarda durgunluk oluyor yani. Urfa'da yazın değil kışın iş olur. Sezon açıldığı zaman öğrenci olsun, öğretmen olsun o zaman işlerde bir düzelme oluyor. İşlerimiz kışın diğer sezonlara göre biraz daha iyidir. Yazın da klima, vantilatör, buzdolabı gibi ürünlerin satışı da fazla oluyor. Şu anda bütün pazarda genel bir durgunluk söz konusu" dedi.

BARAN: ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMEN YOKSA İŞ DE YOK
Mehmet Ali Baran ise, öğretmen atamasının olmamasından dolayı işlerinin durgun olduğunu belirterek, "3 aydır işlerimiz çok durgun, üç aydan bu yana esnaf oturuyor. Çünkü Urfa'da insan kalmamış. Her yerde iş var, bir tek spot pazarından iş yok. Özellikle bu seçimlerden dolayı işler çok durdu. Mesela bu öğretmenlerin atamasını yapmıyorlar. Atama olmadığı için, zaten bizim işimizin hepsi de atamaların üzerinedir. Sabah açıyoruz, akşam kapatıyoruz. Bazı günlerde ben siftah yapmadan dükkânı kapatıp gidiyorum. Senede buraya 23 bin lira kira ödüyoruz. Ben bu sene dükkânın 23 bin liralık kirasını çıkaramadım. Yazında herkes çalışmaya çıktığı için, kimse burada kalmamış. Kim gelip eşya alsın ki? Geçen aylarda düğün falan oldu. Beyaz eşya satıldı ama artık düğünde olmuyor. Herkes artık dışarıya işe çıktı. Aynı zamanda vatandaşın elinde para yok ki, gelip alsınlar. Atama olmadığı için kimse eşya almıyor. Öğrenciler ve öğretmen ataması olmadığı sürece burada iş yok. Eğer ileri ki günlerde bir atama olsa az da olsa işlerimizde bir düzelme olur. Esnafların hepsi dükkânlarının içinde oturmuş. Bazılarının ödemesi var, çekleri var ama kimse ödeyemiyor. Ellerimizdeki ürünleri zararına satıp kiramızı ödemeye çalışıyoruz. Burada ki çoğu esnaf dükkânı kapatıp başka işlere yönelecek" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title