Haberler

Şanlıurfa Sanayide de İddialı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Çözüm Süreci ve sağlanan desteklerle bölgenin sanayi alınında önemli yol katettiğini belirterek, "İnşallah huzur ortamı devam ederse Şanlıurfa'yı tekstil ve gıda merkezi yapmayı yapmak istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Çözüm Süreci  ve sağlanan desteklerle bölgenin sanayi alınında önemli yol katettiğini belirterek, "İnşallah huzur ortamı devam ederse Şanlıurfa'yı tekstil ve gıda merkezi yapmayı yapmak istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen GAP'la her alanda gelişen Şanlıurfa, son yıllardaki devlet yatırımlarıyla sanayide de büyük ivme yakaladı.

Atatürk Barajı'nın sağladığı sulama imkanı ve ilave yatırımlar sayesinde Türkiye'nin tarım kenti olarak anılmaya başlayan Şanlıurfa, ülkedeki küçükbaş hayvancılığın da önemli merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Yüksek üretime rağmen sanayileşmede hamle yapamayan Şanlıurfa, son yıllarda hükümetin sağladığı desteklerle önemli mesafe kat etti.

İki yıl öncesine kadar sadece bir organize sanayi bölgesinin bulunduğu kentte, teşvikler sayesinde yeni faaliyete geçen 2. Organize Sanayi Bölgesi kısa sürede dolma noktasına geldi. Bölgede temeli atılan Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi ile Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi'nin de kısa sürede hizmete girmesi hedefleniyor. Ayrıca Siverek, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde de sanayi bölgeleri kuruluyor.

Yatırımcılar, Türkiye'nin kalkınmasında ve ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen organize sanayi bölgelerinin sayısının artmasının, istihdam ve üretime katkı sunacağını dile getiriyor.

Son yıllarda sanayi yatırımları arttı

Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte son yıllarda sanayi anlamında büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa'nın böyle bir atılıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ertekin, bu konuda daha çok yol alınması gerektiğini ifade etti.

Bölgenin Çözüm Süreci ile atağa kalktığını anımsatan Ertekin şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllara göre çok iyi çalışıyoruz ancak bunlar yeterli değil. Birçok ürün yetiştiriyoruz fakat bunları işleyemediğimiz için hak ettiğimizi alamıyoruz. Bunun için sanayide gelişmek zorundayız. Şu anda kent genelinde bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçelerde organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Ayrıca 2. Organize Sanayi Bölgesini genişletiyoruz. Çözüm Süreci ile bölgemiz çok yol katetti. İnşallah huzur ortamı devam ederse Şanlıurfa'yı tekstil ve gıda merkezi yapmayı yapmak istiyoruz. Zaten ülkemizdeki pamuğun yarıya yakını bölgede üretiliyor. Belirlediğimiz hedefi yakalamamak için bir neden görünmüyor."

Ertekin, iş adamlarını bölgede yatırım yapmaya davet etti.

Tekstilci İsmail Aykan da teşvikler sayesinde bölgenin yatırım açısından cazip hale geldiğini belirterek, yabancı iş adamlarının da kentte gelmeye başladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Ertekin Şanlıurfa Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title