Haberler

Şanlıurfa?nın Davulcu Kızları İlgi Görüyor

Şanlıurfa'nın davulcu kızları ilgi görüyorŞANLIURFA Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyan kız öğrencilerin oluşturduğu 'Ritim gücü' davul ekibini kurdu.

Şanlıurfa'nın davulcu kızları ilgi görüyor

ŞANLIURFA Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyan kız öğrencilerin oluşturduğu 'Ritim gücü' davul ekibini kurdu. Günde 2 saat tokmakla davul ritmini çalışan kız öğrenciler, çeşitli gösteriler yapacaklar.

Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyan 11 kız öğrenci, 'Ritim gücü' davul ekibini kurdu. Boş derslerinde eline davul ve tokmağı alan kız öğrenciler günde 2 saat boyunca davul çalarak ritim eğitimini görüyor. Hayatlarında ilk kez bir enstrümantal çalmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, bazı törenlerde ve etkinliklerde davul çalacak. Ders stresinden uzak durmak ve davul kültürünü geliştirmek amacıyla okulda başlatılan 'Ritmin Gücü' davul kurslarına katıldıklarını ifade eden 11 sınıf öğrencisi Büşra Kevrek 'Bu faaliyet sayesinde davulun sadece düğünlerde çalına bilinen bir alet olmadığını keşfettik. Ailelerimiz de bizlere bu faaliyetlere katılmamız konusunda destek verdiler. Burada kültürümüzü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde davul düğünlerde yaygın bir biçimde çalınmaktadır. Bizlerde farklı bir ritim ile farklı bir şekilde davul çalarak, bölgeyi temsil edeceğiz. Davul sadece erkekler tarafından çalınan bir alet değildir ve kadınlarda davul çalabilirler. Bayanlarında bunu başarabileceklerini kanıtladık ve bundan sonra düzenlenecek olan etkinliklere katılarak davul kültürünü geliştireceğiz' dedi.

Kız öğrencilerin oluşturduğu davul takımının herkesim tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Sedat Boloğur, 'Okulda öğrencilere yönelik sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz boş zamanlarda bu tür faaliyetlere katılarak kültürümüzü geliştiriyoruz. Okul sadece eğitim ve öğretimden ibaret değildir. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla yapılan bir etkinliktir. Öğrencilerin kendi yeteneklerini ortaya çıkarması için yapılan sosyal bir faaliyettir' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title