Haberler

Şanlıurfa Müzesi'nde Sona Doğru

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Müzesi'nde sona yaklaşıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Müzesi'nde sona yaklaşıldığını söyledi.

Güvenç, çalışmaları devam eden müze kompleksini gezdi, müze müdürü Müslüm Ercan'dan bilgi aldı. İncelemelerine ilişkin açıklamada bulunan Güvenç, söz konusu müzenin Avrupa standartlarının üstünde olduğunu belirtti.

Müzenin, Şanlıurfa ve bölge turizmine ciddi katkılar sunacağını ifade eden Güvenç, "Tarihin başladığı Göbeklitepe'nin görüntüleri ve aslına uygun imitasyonlarıyla başlayan ve günümüze kadar insanoğlunun yaşadığı evreleri anlatan çok önemli bir müzeyi bitiriyoruz. 80 milyon liraya mal olması planlanan müzede artık sona yaklaşıldı" dedi.

Güvenç, müzenin bulunduğu alanda Kızılkoyun projesini uygulayacaklarını ayrıca butik bir otelin de hayata geçeceğini vurguladı.

Ercan ise ziyaretçilerin müzede tarihe yolculuğa çıkacağını dile getirdi.

Müze kompleksinde, taş devrinden başlayarak İslam dönemine kadar düzenli bir gezi güzergahı yaptıklarını anlatan Ercan, şöyle konuştu:

"Eski müzemizde bin 500 eser sergileyebiliyorduk anca burada bu 10 bine çıkacak. Bu Türkiye standartlarının çok üstündedir.  Müzemiz kapalı, açık alanları ve mozaiklerle birlikte 200 dönüm üzerine kurulmuştur. Birçok eserlerinin burada sergilenmesi Şanlıurfa'nın turizmine katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title