Haberler

Şanlıurfa Merkezli 12 İlde Sağlıkçılara Operasyon

Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşlarına düzenlenen operasyonda, ’haksız kazanç elde ettikleri’ iddiasıyla 36 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşlarına düzenlenen operasyonda, 'haksız kazanç elde ettikleri' iddiasıyla 36 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşları ve çalışanlarına, 'haksız kazanç' elde ederek devleti 18 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla operasyon düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda, bazı tıp merkezlerinin muayeneye gelen hastaların kimlik numaralarını kullanarak, tahlil yapılmış gibi gösterip devleti zarara uğrattığı saptandı. Müfettiş raporlarının ardından SGK'nın şikayeti üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Şanlıurfa merkezli operasyon başlattı. Savcılık kararıyla Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında doktor, hemşire, hastane müdürleri ve denetmenlerin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. SGK müfettişleri ve polislerin incelemesinde, tıp merkezlerinin yapılmayan tedavi ve tahlilleri faturalandırdığı, faturaların kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerinin belirlendiği ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

bilirkişi:

Bu sağlık kuruluşlarının faturalama işlerinde kullandıkları ''''Bilgisayar yazılımları ve bu hizmeti sağlayan özel yazılım şirketleri çok büyük bir dikkat ile mercek altına alındığında bu tip olayların tüm ülke çapında çok büyük bir organizasyonla nasıl yapıldığı ortaya çıkacaktır. . Bu bağlamda tüm SGK''lı vatandaşların kişisel verilerini 65bin TL ye Ankara da bulanan Datamed yazılım firmasına şaibeli bir şekilde devreden SGK yönetimi de ağır şekilde hatalıdır. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title