Haberler

Şanlıurfa Kongre Turizminden Pay Aymaya Hazırlanıyor

Şehrin alternatif bir destinasyon olması için çalışma başlatan turizmciler, Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun ilk hazırlık toplantısını yaptı TUROB Başkanı Bayındır: "Şanlıurfa, Göbeklitepe'den başlayan eşsiz tarihi, kültürel ve turizm altyapısı, konumu ve ulaşım alternatiflerinin çeşitliliği.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetlerinde başı çeken illerden biri olan Şanlıurfa'nın kongre turizminden de pay alması amacıyla Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (Urfa CVB) kurulması için çalışma başlatıldı.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamaya göre, turizmin yükselen yıldızlarından olan ancak son dönemde bölgedeki gelişmelerin gölgesinde kalan Şanlıurfa, gözünü kongre turizmine dikti.

Dünya ve şehir kongrelerinde alternatif bir destinasyon olmak için Urfalı turizmciler çalışma başlattı. Urfa CVB'nin ilk hazırlık toplantısı, Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi (URFAM) ve Nevali Otel işbirliğiyle Şanlıurfa'da gerçekleştirildi.

Toplantıya, ildeki karar mercilerinin yanı sıra TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir'in yanı sıra İstanbul CVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, Antalya CVB Genel Müdürü Sinan İnan ile ulusal ve uluslararası kongre organizatörü bazı acenteler katıldı.

Toplantıda, Şanlıurfa'yı Türkiye turizminin önemli şehirlerinden biri ve kongre merkezi haline getirmek için Urfa CVB'nin sağlayacağı katkılar ele alındı ve şehirdeki turizm alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin bu gelişmeden pozitif etkileneceği dile getirildi.

Şehirdeki potansiyelin çok yüksek olduğu, spesifik toplantı ve organizasyonlarda Urfa'ya özgü bir model yaratılarak, şehrin tanıtım ve markalaşmasının etkin bir şekilde sağlanabileceği belirtildi.

Bölgeyle ilgili son dönemdeki gelişmelerden kaynaklı negatif algının ancak turizmin çeşitlendirilerek, bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını arttırmakla değiştirilebileceği ifade edilirken, kongre turizmi aracığıyla kültür ve eğitim düzeyi yüksek insanları kente getirmenin, şehrin etkin tanıtımına çok önemli bir fayda sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Başkanı Timur Bayındır, toplantıyı ve girişimi son derece önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin 2023 turizm hedefleri olan turist sayısı ve turizm gelirine ancak turizmi ülke sathına yayıp, ürünü de çeşitlendirme neticesinde kavuşulabileceğini ifade eden Bayındır, "Şanlıurfa, Göbeklitepe'den başlayan eşsiz tarihi, kültürel ve turizm altyapısı, konumu ve ulaşım alternatiflerinin çeşitliliği göz önüne alındığında turizmi en kolay geliştirebileceğimiz illerin başında yer almaktadır. İlde turizmin geliştirilmesi için atılacak adımlarda TUROB olarak desteğimizi her zaman vermeye hazırız" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title