Haberler

Şanlıurfa İstanbul?da Dolandırdı, Döndüğü Şanlıurfa?da Yakalandı

İstanbul'da telefonla arayıp kendisini 'kamu görevlisi' olarak tanıttığı kadından 2 çift ayakkabı içerisine koyduğu 39 bin 950 lira parayı alan ve bu uçakla Şanlıurfa'ya dönen dolandırıcı, havaalanında yakalandı.

İstanbul'da telefonla arayıp kendisini 'kamu görevlisi' olarak tanıttığı kadından 2 çift ayakkabı içerisine koyduğu 39 bin 950 lira parayı alan ve bu uçakla Şanlıurfa'ya dönen dolandırıcı, havaalanında yakalandı. Polis, dolandırıcı ile olayla ilgisi bulunduğunu belirlediği 4 kişiyi gözaltına alırken, para da sahibine teslim edildi.

İstanbul'da yaşayan 65 yaşındaki Yurdanur Turan'ı telefonla arayarak kendisini 'kamu görevlisi' olarak tanıtan Umut Y., çeşitli suçlamalar yönelterek ağına düşürdüğü kadından 39 bin 950 lirayı verdiği adrese bırakmasını istedi. Bunun üzerine yaşlı kadın dolandırıcının yönlendirdiği adrese bankadan çektiği paraları bir poşet içerisinde bıraktı. Parayı bırakan yaşlı kadının uzaklaşmasının ardından dolandırıcı içerisinde 39 bin 500 lira bulunun poşeti alarak uzaklaştı. Bu sırada kendisini arayan numaraya ulaşamayan yaşlı kadın, komşularının uyarısı üzerine dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu. Başvuru üzerine çalışma başlatan polis, paranın bırakıldığı alandaki güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin kimliğini belirledi. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu saptanan Umut Y.'nin uçakla Şanlıurfa'ya hareket ettiği belirlendi. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü uyarılarak, Umut Y.'nin havaalanına geleceği bildirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri GAP Havaalanı'na gelen Umut Y.'yi ve bu kişiyi karşılayan Ali K.'yi gözaltına aldı.

2 ÇİFT AYAKKABIDAN 39 BİN 950 LİRA ÇIKTI

Havaalanında gözaltına alınan Umut Y.'nin yanındaki poşette yapılan aramada ise 2 çift ayakkabının astarı altında destelenmiş 39 bin 950 lira para ele geçirildi. Parayı ayakkabıların altına kaybolmaması için sakladığını söylediği belirtilen Umut Y. ile Ali K.'nın sorgulaması doğrultusunda Mehmet Y., Aysel Ç. ve Ömer T. ise bir otomobilde durdurularak yakalandı. Bu kişilerin otomobilinde yapılan aramada ise yine dolandırıcılıkla elde edildiği belirtilen 42 bin 150 lira para ile ziynet eşyaları ele geçirildi.

Polisin gözaltına aldığı 5 şüpheli sorgulamalarının ardından sağlık kontörlünden geçirildi ve 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Umut Y. ile Mehmet Y. ise tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title