Haberler

Şanlıurfa Gap Sukay ile Serinleyecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GAP SUKAY genel görüntü GAP SUKAY tepeden çekilmiş genel görünüm Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile röportaj Şanlıurfa GAP SUKAY ile serinleyecek Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk su üstünde kayak ve diğer su sporlarının yapılabileceği GAP SUKAY tesisi gelecek hafta hizmete giriyor Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: "Yöremizde su kültürünü geliştirmemiz lazım. Bölge gençlerini suyla buluşturmak istiyoruz" Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, bölgenin ilk su üstü kayak merkezi olan GAP SUKAY sayesinde vatandaşlar serinleme imkanı bulacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

GAP SUKAY genel görüntü

GAP SUKAY tepeden çekilmiş genel görünüm

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile röportaj Şanlıurfa GAP SUKAY ile serinleyecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk su üstünde kayak ve diğer su sporlarının yapılabileceği GAP SUKAY tesisi gelecek hafta hizmete giriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi:

"Yöremizde su kültürünü geliştirmemiz lazım. Bölge gençlerini suyla buluşturmak istiyoruz"

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, bölgenin ilk su üstü kayak merkezi olan GAP SUKAY sayesinde vatandaşlar serinleme imkanı bulacak.

Bünyesinde 35 bin metrekarelik 1,5 metre derinliğinde gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik ada bulunan GAP SUKAY, gelecek hafta düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı kentte su üstü kayak ve su sporlarının yapılabileceği bölgenin tek merkezi, özellikle yaz sıcağında bunalan ve serinlemek isteyen vatandaşlar için farklı bir tercih olarak öne çıkmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin, kentin yanı sıra bölge illerine de hitap edebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Atatürk Barajı'nın sulama ve enerji katkısının yanı sıra serinletici ve görsel etkisinden de tesis aracılığıyla faydalanılacağını aktaran Çiftçi, tesisin özellikle gençlere hitap edeceğini belirtti.

Barajdan sulama kanalları aracılığıyla gelen suyla tesisin faaliyetlerini yürüteceğini anlatan Çiftçi, su sporuna yönelik uzmanlar eşliğinde gençlere eğitimler verileceğini kaydetti.

Tesisin bölgeye değer katacağını vurgulayan Çiftçi, "Şu an artık denemeleri yapıyoruz. Çok vizyonel bir projeyi bitirdik. Yöremizde su kültürünü geliştirmemiz lazım. Bölge gençlerini suyla buluşturmak istiyoruz. Su çok farklı bir kültür. Mükemmel bir görselliği var. Buraya geldiğinizde heyecan, adrenalin ve suyla buluşacaksınız. Buradaki sosyal tesislerle dinlenme ve hobi faaliyet alanı oluşturacağız. Tesisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla Ramazan Bayramı'nın ikinci günü açacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şanlıurfa Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title