Haberler

Şanlıurfa Demokrasi Şehitlerinin İsimleri Şanlıurfa?da Yaşatılacak

Demokrasi şehitlerinin isimleri Şanlıurfa'da yaşatılacakTÜRK Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı 2 gündür sokaklarda olan Şanlıurfalıların 'demokrasi nöbeti' devam ediyor.

Demokrasi şehitlerinin isimleri Şanlıurfa'da yaşatılacak

TÜRK Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı 2 gündür sokaklarda olan Şanlıurfalıların 'demokrasi nöbeti' devam ediyor. Demokrasi nöbetine kalan merkez ilçe Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, darbe sürecinde şehit düşenlerin 160 kişinin isimlerinin Haliliye'de yaşatılacağını söyledi.

Ankara ve İstanbul'da darbe girişiminde yaşanan olaylarda şehit olanlar için Topçu Meydanı'nda gıyabi cenaze namazı kılındı, demokrasi nöbeti tutuldu. Topçu Meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Şanlıurfalı Valisi Güngör Azim Tuna burada bir konuşma yaparak: 'Ülkemizin yaşadığı bir süreç var biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle inşallah sonu hayırla biten, memleketimizin üzerine bir karabasan gibi çökmüş olan bu ihanet şebekesinden inşallah tamamen kurtulmak için de önemli bir süreç yaşadık. Şehitlerimiz var ama Allah'ın yardımıyla ve Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin dik duruşuyla ve en önemlisi milletimizin ve sizlerin duruşuyla bu problemin büyük bir kısmı halledildi. Gerekenler yapılıyor. Yargı organlarımız da gerekeni yapıyorlar. Bizim Şanlıurfa Valiliği olarak Başsavcılığımızla, Jandarmamızla duruşumuz net. Emniyet teşkilatımız zaten işin başından beri görevinin başında. En ufak bir olumsuzluğa fırsat vermeyecek şekilde tedbirlerimizi almıştık. Her hangi bir şekilde millet iradesinin aleyhine kalkışma olduğu anda gereğini yapacaktık. Yine de bu konuda duruşunu netleştirmeyenlerle ilgili gereken yapılıyor. Başsavcılığımız o konuda gözaltı işlemleri başlattılar. Jandarmamız da bu konuda kesinlikle bu hıyanet şebekesiyle en ufak bir ilişkisi olmadan kendi görevlerini devletine, cumhuriyetine bağlı olarak görevini yapmaya devam ediyorö dedi.

Merkez ilçe Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetine katıldı. AK Parti İl Başkanlığı önündeki nöbet alanına gelen Başkan Demirkol, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşıladı. Konuşmasında darbe girişimi sürecinde İstanbul'da olduğunu ifade eden Demirkol, 'İstanbul'da bir vahşet yaşandı, İstanbul'da şimdiye kadar hiç yaşanmamış, şimdiye kadar Türk siyasi hayatında ve ayrıca dünya literatüründe hiç yer almamış hadiseler oldu. İstanbul'da bir vahşet yaşandı. İstanbul'da meydanlarda, havaalanlarında, çeşitli mekanlarda tanklardan, toplardan, helikopterlerden halkımızın üzerine ateş açıldı ve demokrasi şehitleri oldu.ö

'İSİMLERİ HALİLİYE'DE YAŞATILACAK'

15 Temmuz askeri kalkışma girişimini görüşmek üzere Haliliye Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplanmaya çağıran Başkan Fevzi Demirkol, şehitlere verdikleri önemini tescilleyeceklerini vurguladı. Şehitlerin isimlerinin Haliliye'de yaşatılacağının altını çizen Başkan Demirkol, 'Şehitlerimize vermiş olduğumuz önemin, şehitlerimizin bizim için ne kadar değerli olduğunu ve şehit düşerken gayelerinin, inançlarının bizim tarafımızdan da tescili, taktiri açısından bundan sonrasında şehitlerimizin ismi Haliliye bölgemizde meydanlarımıza, parklarımıza, sokaklarımıza ve caddelerimize verilecekö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Demirkol Şanlıurfa İstanbul Politika Güncel Haberler

title