Haberler

Şanlıurfa'dan Suriye'ye Gıda Yardımı

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yurt genelinde başlatılan “81 ilden 81 TIR” yardım kampanyası kapsamında Şanlıurfa'dan bir TIR gıda yardımı, Suriye’ye doğru yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yurt genelinde başlatılan "81 ilden 81 TIR" yardım kampanyası kapsamında Şanlıurfa'dan bir TIR gıda yardımı, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilciliği ile Kalem Eğitim Kültür Araştırma Derneği'nin organizasyonunda 26. gıda yardım TIR'ı bugün yola çıktı. Yardım TIR'ını yolcu edenlerden Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Abdullah Toprak, "Suriye'de yaşanan katliamları lanetliyoruz. Diktatör Esed, yaklaşık üç yıldır kendi halkına zulmediyor ve dünyanın gözü önünde çocuk, kadın demeden türlü işkencelerle mazlum insanları katlediyor. Bizler de bu zulme sessiz kalmama adına oradaki kardeşlerimizin bir nebze de olsa dertlerine derman olmak adına Şanlıurfa'da Suriye'ye yardım kampanyası başlattık. Düzenlediğimiz bu kampanyamıza halkımızın büyük teveccühü oldu. Çok kısa süre içerisinde bir TIR dolusu gıda malzemesi toplandı. Bizler, duyarlı vatandaşlarımızın bu yardımlarını Suriye'ye ulaştırabilirsek, vicdani sorumluluğumuzun bir nebze de olsa hafifleyeceğini umuyoruz" dedi.

Kalem Eğitim Kültür Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göçmez ise, "Suriye'de üç yıldan beri devam eden katliamlar hız kesmeden devam etmektedir. Medeni bildiğimiz batı Ukrayna'da 60 kişinin ölümünü bahane ederek müdahalede bulunmasına rağmen, yüz binlerce Müslüman'ın katledilmesini seyretmektedir. İslam alemi maalesef bu katliamlara seyirci kalmakta veya yetersiz kalmaktadır. Bu da bize alemi İslam'ın yeni bir birlikteliğe ve ittifaka mecbur olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Toprak ve Göçmez, yardım kampanyasına destek nedeniyle hayırseverlere teşekkür etti. Birlikte yapılan duanın ardından yardım TIR'ı yola çıktı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Toprak Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title