Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde, Dünya Kadın Hakları Günü etkinlikleri kapsamında kadın kursiyerlere yönelik seminer düzenlendi.

Siverek ilçesinde, Dünya Kadın Hakları Günü etkinlikleri kapsamında kadın kursiyerlere yönelik seminer düzenlendi.

Siverek Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Hasançelebi Mahallesindeki eğitim merkezinde gerçekleştirilen seminerde, sosyal hizmet uzmanı Fadime Karal, kadın hakları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Karal, yaptığı açıklamada 8 Ekim 1934' de kabul edilen ve 5 Aralık 1934'te yürürlüğe giren yasayla kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını hatırlattı.

Kadın hakları hakkında bilgi veren Karal, "Dünyada ilk kez Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. Türk kadının yenemeyeceği hiçbir güçlük yoktur.Türk Kadını ulusal kurtuluş mücadelesinin destanını yazanların annesidir." dedi.

İhtiyaç sahibi ailelere soba ve battaniye yardımı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin başlatığı "Sıcak Yuvam" projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere soba ve battaniye dağıtılmaya başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Yardım Şubesi bünyesinde kurulan sosyal inceleme ekiplerince tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında, soba ve battaniye dağıtımı devam ediyor.

Büyükşehirle 'Yuvanız Isınıyor' sloganıyla başlatılan proje kapsamında soba dağıtımının yanında karbonmonoksit detektörünün dağıtımı yapılıyor, detektör eğitimini de beraberinde veren görevliler olası zehirlenmelere karşın ailelere bilgi veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Siverek Belediyesi Kadın Hakları Günü Hasançelebi Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title