Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı tarafından aşure ikram edildi.

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı tarafından aşure ikram edildi.

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanı Salih Başkapan, Rıhtım Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıttı.

Başkapan, yaptığı açıklamada, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Aşurenin birliğin beraberliğin ve kardeşliğin simgesi olduğunu ifade eden Başkapan, "Bizler nasıl sevinci paylaşıyorsak acıyı kederi de paylaşıyoruz. Şu anda İslam coğrafyasında Kerbela'nın aynısı yaşanıyor. Günümüzde Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, İslam coğrafyasının farklı noktalarında ve Türk dünyasında aynı acılar yaşanmaktadır. Bu acıların sona ermesini diliyoruz." diye konuştuı

Siverek'te restorasyon çalışmaları

Siverek Belediyesi, 1903 yılında yapılan tarihi Humanlar Evi restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Hasançelebi Mahallesi'nde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Humanlar evini aslına uygun olarak restore edildiğini ve bayanların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Çalışmaları Karacadağ Kalkınma Ajansı hibe desteğiyle yaptıklarını belirten Postacı, şöyle konuştu:

"Belediye tarafından restore çalışmaları tamamlanan tarihi binanın bayanlar için geleneksel ev ürünleri satış merkezi olacak. Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan tarihi binada Aile Destek Hizmetleri bünyesinde çeşitli kurslara katılan bayanlarımız için 10 stant açılacak. Bu tarihi binada kadınlarımız geleneksel el ürünlerini satarak aile bütçelerin katkıda bulunmuş olacaklar."

Kaynak: AA / Güncel

Birecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title