Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Haliliye Belediyesinin Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale, Bursa ve Konya'ya gönderilen öğrenciler tarihi ve turist mekanları gezdi.

Haliliye Belediyesinin Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale, Bursa ve Konya'ya gönderilen öğrenciler tarihi ve turist mekanları gezdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre kentte düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, 4 gün önce Konya, Bursa ve Çanakkale'deki tarihi yerinde öğrenme fırsatı buldu.

Kentte dönen öğrenciler Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'u ziyaret ederek gezdikleri yerlerle ilgili bilgi verdi. Öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan Demirkol'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Demirkol, öğrencilerin geziden sağ salim döndüğü için mutlu olduğunu belirterek "Sağlıkla gidip sağlıcakla geldiler. 19 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin geçtiği yerleri, bizzat dolaştılar. Çanakkale'den dönüşlerinde bu vatanın bizim olduğunu, bu ülkenin bizim olduğunu, ecdadımızın bu vatanı bize bıraktığında bizzat kanlarıyla bu toprakları suladığını yerinde inceleme imkanı buldular. Gençler bizim geleceğimiz, bu gençler bizim istikbalimiz. Çanakkale Destanı'nı bire bir yaşadılar." ifadelerini kullandı.

HRÜ'de "Değişen Dünya Dengelerinde Ortadoğu" konferansı

Harran Üniversitesinde "Değişen Dünya Dengelerinde Ortadoğu" konulu konferans düzenlendi.

HRÜ Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen konferansta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Ataman, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Ataman, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Çok fazla karmakarışıklık, kaos ve kriz içerisinde bulunuyoruz. Bu yüzden bu konuşmamızın konusunu 'Değişen Dengelerin Ortasında Ortadoğu' olarak uygun gördük. Ortadoğu kavramı batılı bir kavramdır. Doğu-Batı ayrımı için Londra'yı baz almışlar. Dünyanın merkezi olarak gördükleri Londra' nın doğusunda kalan bölgeleri uzaklığına göre sınıflandırmışlar. Bizim şimdi olduğumuz bölgeye ortada kaldığı için Ortadoğu adını vermişler. Biz yapay bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada bulunan ülkeler yapay, adları da sınırları da hepsi yapay. İşte bu yapaylıkların merkezinde Avrupa merkezli bir bakış açısı olduğunu söylemek gerekiyor. Her şeyi Avrupa belirlemiştir. Bana göre burada yaşadığımız sıkıntıların özünde bu vardır."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Fevzi Demirkol Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title