Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'da veremle savaş semineri verildi.

Şanlıurfa'da veremle savaş semineri verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İpekyol Gençlik Merkezi'ndeki gençleri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla seminerler verildiği, bu kapsamda veremle savaş seminerinin gerçekleştirildiği belirtildi.Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, merkezde ders, kulüp ve atölye çalışmalarının yanında gençlere sağlıkları hakkında bilgiler vermek istediklerini belirtti.Seminer sayesinde gençlerin verem hastalığı hakkında bilgi sahibi olacağını kaydeden Aktabur, "Bu kapsamda verem nedir? Vereme karşı neler yapılabilir? Nasıl korunulur? Tedavi yöntemleri nelerdir? Gibi önemli konularda bilgilendirme semineri düzenledik. Bu tür yararlı çalışmalarımız gençliğe hizmet adına devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Verem Savaş Dispanseri Doktoru İrem Güneş ve Hemşire Fatma Sarı, katılımcılara veremin teşhisi, tedavisi ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.Seminere merkezin üyeleri, kursiyerler ve Göbeklitepe Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Haliliye Belediye Başkanı Demirkol'un incelemeleriHaliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, saha çalışması yapan personelin çalışmalarını inceledi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirkol, belediyelerine ait Sancaktar Mahallesindeki şantiye alanını ziyaret etti.Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği Demirkol, burada yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.Demirkol, belediyelerinin sınırları içindeki her bölgede çalışmalar yürüttüklerini belirtti.İncelemelere mesai saati öncesinde başladığını kaydeden Demirkol, "Bütün müdürlüklerimizin elemanları Haliliye bölgesinde sahaya yayılacaklar. Halkımızın hizmetinde olacaklardır. Mesai öncesinde bir değerlendirme toplantısı yapma imkanı bulacağız. Sonrasında herkes bulunduğu bölgede bulunduğu mahallede, bulunduğu sokakta görevine devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Demirkol Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title