Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kursu başladı.

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kursu başladı.

Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda düzenlenen kursta KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Veysel Asoğlu tarafından 30 kursiyere girişimcilik eğitimi verildi.

Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı, yaptığı açıklamada kursu başarıyla tamamlayıp kendi işini kurmak isteyenlere 30 bin TL hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Kursa yoğun ilgi olduğunu anlatan Sevdalı, "Siverek'te iş gücünün artırılması, gençlerin iş sahibi olması, kendi işini kurmak ve devletin desteğini alması amacıyla gençlerimize girişimcilik kursları veriyoruz. İstihdama yönelik çalışmalar kapsamında başlattığımız kurslara destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyer Yakup Atlı da, kursu tamamladıktan sonra modern bir kitapevi açmayı planladığını belirterek kursu düzenleyenlere teşekkür etti.

Hilvan'da TÜBİTAK fuarı

Hilvan ilçesinde ortaokul öğrencileri TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı projeler, fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuarının açılışını yapan Kaymakam Ahmet Özay, sergilenen projeleri inceledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Özay, yaptığı açıklamada öğrencilerin belirlenen konular üzerine araştırma yaparak, kabiliyetlerini geliştirmeye imkan sunulması eğitiminde çok önemli olduğunu söyledi.

Okullarda bu tür etkinliklerin artması gerektiğine dikkat çeken Özay, etkinliklerle birlikte öğrencilerin bilime ilgisinin artacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Siverek Hilvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title