Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri.

Siverek ilçesinde, "Dünya Çocuk Hakları" günü etkinlikleri kapsamında, tiyatro oyunu sergilendi.

Cumhuriyet ilkokulunda düzenlenen etkinlikte, Suriyeli ve Filistinli çocukların yaşadığı dram şiirler ve skeçlerle anlatıldı.

Okul müdürü Abdulkadir Aşiran, yaptığı açıklamada, dünyada birçok çocuğun savaş ortamında dünyaya geldiğini söyledi. Çocuk haklarının önemine değinen Aşiran, Suriye ve Filistin'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini diledi.

Kaymakam Erkal Nissibe Köprüsü'nde incelemelerde bulundu

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek ile Adıyaman arasında yapılan Nissibi köprüsünün inşaatında incelemelerde bulundu.

Erkal ile beraberindekiler, köprü inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Erkal, köprünün Siverek'in ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Bölgede turizminin de canlanacağını belirten Erkal, "Kaymakamlık olarak bölgede vatandaşlarımızın doğal güzellikleri görme ve yerel turizmin gelişmesi amacıyla bir gezi teknesi aldık. Yakın bir zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bu gezi teknesinin yat alanı için bakanlıktan gelen  iki uzman arkadaşımızla yer tespiti  yaptık önümüzde ki günlerde gezi teknelerini vatandaşların hizmetine sunacağız" dedi.

Siverek Belediyesi'nin çalışmaları

Siverek Belediyesi'nin tarafında hayvan pazarında 46 oturma bankı yerleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Eyliyen, yaptığı açıklamada, hayvan pazarının haftanın 7 gün açık olduğu ve yüzlerce insanın uğradığını söyledi.

İlçede birçok bölgede çevre düzenlenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Eyliyen, "Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yapıyoruz. Pazar yerinde vatandaşları sıkıntı yaşıyordu. Pazar esnafın talebi üzerine alanda 46 oturma bankı yerleştirerek sorunu çözdük" dedi.

"Sağlıklı ve Temiz Toplum" semineri

Siverek Belediyesi tarafından çocuklara yönelik sağlıklı ve temiz toplum konulu seminer düzenlendi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde çocuklara  bilgi evlerinde görevli öğretmenler tarafından temizlik ve sağlık konusunda bilgi verildi.

Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü Hasan Postacı, yaptığı açıklamada, hastalıklarla mücadelede önemli yol kişisel bakımdan geçtiğini söyledi.

İnsanlığın önemine değinen Postacı, " İnsanın el ve ayak bakımı çok önemli, temizlik dinimizin de önem verdiği ve üzerinde özenle durduğu bir konudur. Gelişmiş ve refaha ulaşmış toplumlar, temiz yaşayarak, temiz bir ortam geliştirmişlerdir. Bunun için bizde temizlik alışkanlığına özen göstererek temiz bir toplum oluşturabiliriz" dedi.

Seminer " Mikroplar İmparatorluğu" adlı çizgi film ile sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Çocuk Hakları Günü Siverek Belediyesi Hamza Erkal Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title