Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Viranşehir'de tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Virahşehir'de, Fatih Projesi kapsamında Fen Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Viranşehir Fen Lisesi  okulunda düzenlenen tablet dağıtım törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Fen Lisesi Müdürü Haşim Oktay, Okul idarecileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sağır, ilçede bulunan 5 liseye tablet bilgisayar dağıttıklarını söyledi. Söz konusu proje ile ülkenin ve ilçenin çağ atlatacağını ifade eden Sağır, gelecek nesillerin teknoloji ili büyümesi gerektiğini kaydetti.

Hedeflerinin ilçede bulunan bütün okullarda tablet bilgisayar dağıtmak olduğunu belirten Sağır, "Öğrencilerimiz adına gerçekten güzel bir hizmet çünkü bütün kitapları tek bilgisayar içerisinde olacak, taşıması ve ulaşılması noktasında çok daha büyük bir kolaylık sağlayacak. İnşallah öğrencilerimiz artmasına ve kolay bir şekilde eğitimlerini yapmalarına vesile olur" dedi.

Kaymakam Kotan'ın incelemeleri

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Organize Sanayi bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Kotan ve beraberindekiler, OSB bölgesini gezdi, iş adamlarıyla  bilgi alışverişinde bulundu. İncelemeler ardından Kotan, gazetecilere yaptığı açıklamada son yıllarda ilçeye ciddi yatırımların yapıldığını hatırlattı.

OSB'nin ilçe için çok önemli olduğunu anlatan Kotan, kaymakamlık olarak söz konusu bölge için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

İlçede işsizliğin yüksek oranda olduğuna dikkat çeken Kotan, "İlçe son 2 yıl içerisinde ciddi atılımlar yaparak sanayi sektöründe emin adımlarla ilerliyor. Bakıyoruz birçok fabrika şuan burada aktif olarak çalışmakta ve ilçe adına sevindirici çalışmalar yapılıyor. Buda bizleri sevindiriyor. Yakın bir zamanda ise yapılacak olan yeni fabrikalar ile inşallah Viranşehir sanayi sektörünün göz bebeği haline gelecektir" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Viranşehir Ömer Sağır Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title