Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek'te saman fiyatları düştü

Siverek'te geçen yıla oranla bu yıl saman fiyatlarında düşüş yaşandığı bildirildi.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilçede bu yıl görülen bol ve düzenli yağışlardan dolayı bol ot elde edilmesi ve rekoltenin yüksek olması nedeniyle saman fiyatları geçen yıla oranla düşük gerçekleşti.

Saman satıcısı Selim Dağlıkan, işlerinin bekledikleri oranda olmadığını belirtti.

Yağışlar nedeniyle otların bollaştığı gibi ekinlerin de rekoltesinin yüksek olması nedeniyle samanın bol elde edildiğini anlatan Dağlıkan, "Saman bol olunca geçen yıla oranla fiyatlar düştü. Geçen yıl kırmızı samanın kilosu 700 kuruştan, beyaz samanın kilosu ise 300 kuruştan satılıyordu. Bu yıl kırmızı saman 500 kuruş, beyaz saman ise 200 kuruştan satılıyor.Saman satıcıların umudu  kışın sert geçmesine bağlı. Bu yıl bölgede kış sert geçerse belki fiyatlarda biraz artış olur" dedi.

Belediye Meclisi encümen toplantısı parkta yapıldı

Siverek Belediye Meclisi haftalık olağan encümen toplantısını parkta yaptı.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak başkanlığındaki toplantı, belediye hizmet binasının yanında bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Gazi Aile Çay Bahçesi parkında gerçekleştirildi.

İlk kez encümen toplantısının bir parkta yapıldığına dikkat çeken Bucak, "Dışarıda toplantı daha güzel oluyor. Özgür bir ortam, makam odasında yapılan toplantıdan daha iyi. Encümen üyeleri açık alanda daha özgür düşünebilir" dedi.

Siverek'te evde yangın

Siverek'te bir evin balkonunda çıkan yangın söndürüldü.

Ofis mahallesinde 5 katlı bir apartmanın son katında Hatice Heleloğlu'na ait dairenin balkonunda bulunan malzemeler, henüz tespit edilmeyen bir nedenle tutuştu. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını, evin iç kısımlarına ulaşmadan kontrol altına aldı.

Olayla ilgili soruşturma açıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Ali Murat Bucak Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title