Haberler

Şanlıurfa'daki Terör Saldırısı - Adalet Bakanı Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili "Geçmişte de yargıda verdiğimiz şehitler oldu. İzmir'de yakın tarihte yapılan terör saldırısında şehidimiz vardı. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde vardı, şimdi burada var. Bunların hiçbiri adalet görevini yapanları yolundan çevirmeyecektir." dedi.

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının yapıldığı alandaki incelemelerinin ardından Viranşehir Adliye Sarayı önünde düzenlenen basın toplantısında, mensur saldırıda şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temenni etti.

Viranşehir halkına da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bozdağ, "Türkiye'nin terörle mücadelesinin dün olduğu gibi bugün de, yarın da bugünden daha etkili ve kararlı süreceğinden kimsenin endişesi olmamalıdır." dedi.

Yargı görevi yapan hakimlere, savcılara, zabıt katiplerine, müşavirlere, ailelerine, adliyede çalışan ve adliyeyi koruyan güvenlik görevlilerine yönelik terör saldırlarının amacının çok net olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu saldırlar hukuka ve adalete yöneliktir. Milletimize, devletimize, birlik ve kardeşlik hukukumuza yapılmıştır. Bu saldırılar adalet görevi yapan, milletimizin adalet beklentisini doğru bir şekilde yerine getirmek için gece gündüz çalışan hakim ve savcılarımızın, onlara görevlerinde yardımcı olmak için adliye personelinin, adaleti ayakta tutmak iradesini asla zaafa uğratmayacaktır. Teröristler, terör örgütleri, PKK'sı, DEAŞ'ı, ne kadar terör örgütü varsa tamamı adaleti yıldıramayacaktır. Adaletin bekçilerini, görevlilerini, milletimize, hukukumuza hizmetten geri döndüremeyecektir. Viranşehir'deki hakimlerimiz, savcılarımız ve emniyet görevlilerimiz, dün olduğu gibi Türkiye'nin 4 bir yanındaki görevlilerimiz, bugünkünden daha büyük şevkle ve azimle hizmetine devam edecektir. Geçmişte de yargıda verdiğimiz şehitler oldu. İzmir'de yakın tarihte yapılan terör saldırışında şehidimiz vardı. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde vardı. Şimdi burada şehitlerimiz var. Bunların hiçbiri, adalet görevini yapanları yolundan çeviremeyecektir. Bundan sonra olacak hiçbir saldırı da yolundan çeviremeyecektir".

Tüm yargı camiasına ve Viranşehirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Bozdağ, "Devletimiz ayaktadır. Milletimiz ayaktadır. Güvenlik güçlerimiz ayaktadır. Herkes ayakta duruş mücadelesini sürdürecektir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Viranşehir Şanlıurfa İzmir Politika Güncel Haberler

title