Haberler

Şanlıurfa'da Yivsiz Tüfek Kullanılması ve Taşınması Yasaklandı

Şanlıurfa'da yivsiz tüfeklerin kullanımı ve taşınması Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması devamı süresince yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ülke genelinde terör olaylarına karşı alınan tedbirler doğrultusunda Şanlıurfa'da bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Valilik kararıyla yivsiz tüfeklerin kullanılması ve taşınması OHAL uygulaması devamı süresince yasaklanması ve kısıtlanması yönünde tedbir kararı alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 9'uncu maddesinde öngörülen tedbirlere ek olarak ve aynı kanunun 11'inci maddesinin (i) bendine istinaden 22.02.2017 tarihinden itibaren ruhsatlı olsa dahi güvenlik kuvvetlerince kullanılan uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğine haiz harp silahı görünümünde olan yivsiz tüfeklerin kullanımı ve taşınması olağanüstü hal uygulaması devamı süresince yasaklanması kararı alınmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title