Haberler

Şanlıurfa'da Tyçp Uygulamaları

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerle 5 bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edildi

Şanlıurfa'da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında hazırlanan projelerle 5 bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Nejdet Karasevda, yaptığı açıklamada, işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında 5 bin kişinin 9 ay süreyle kamu kurumlarına yerleştirildiğini belirtti.

İstihdam edilen kişilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma, İl Özel İdaresi,  Çevre Koruma Vakfı, Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü gibi kurumlarda 1 Kasım tarihinden beri işbaşı yaptıklarını aktaran Karasevda, programın kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de uygulandığını kaydetti.

Çalışmaların büyük bir titizlikle yapıldığını ifade eden Karasevda, şunları bildirdi:

"Proje kapsamında Türkiye'deki en yüksek istihdamı gerçekleştirmiştir. İstihdamın bu kadar yüksek olmasında Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekillerimizin etkisi çok büyüktür. Şanlıurfamız geliştikçe, vatandaşlarımızın geçim düzeyi arttıkça bizler hem mutlu oluyoruz hem de kurumumuzla gurur duyuyoruz. Ailesine bir ekmek, çocuklarına bir şeker götürüp onların mutluluğuyla mutlu olan bir babaya iş vermek, onların hayır dualarını almak bizlere en güzel hediyedir. Büyük bir sabırla ve titizlikle projeyi yürüten TYÇP birimi personeline ve Şube Müdürü Yakup Ergenlik'e tüm kurum personelim adına teşekkür ederim." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Harran Üniversitesi Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title