Haberler

Şanlıurfa'da Terör Örgütü Daeş Operasyonu

Şanlıurfa'da, terör örgütü DAEŞ için canlı bomba malzemesi temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa'da, terör örgütü DAEŞ için canlı bomba malzemesi temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 1 Mayıs'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılar, adreslerinde yapılan aramada herhangi bir delil bulunmaması üzerine serbest bırakıldı. Şüpheli zanlılardan Bessam A. ile Cevat A. ise teknik ve fiziki takibe alındı.

Ekipler, Bessam A'nın gözaltına alındıktan hemen sonra eşi Cana A'nın evde bulunan 2 canlı bomba yeleği ile 6 patlayıcı fitilini merkez Eyyübiye ilçesindeki çöp alanına attığını tespit etti.

Ekipler, yapılan incelemenin ardından 2 canlı bomba yeleği ile 6 patlayıcı fitilini imha etti.

Gözaltına alınan Bessam A. ile Cevat A, "terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve bombalı eylem hazırlığı yaptıkları" iddiasıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Bessam A. ile Cevat A'nın canlı bomba malzemesi hazırlayarak batıdaki illerdeki DAEŞ üyelerine ulaştırmaya çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title