Haberler

Şanlıurfa'da Sendikacılardan Cinsel Taciz Protestosu

Height: 1.8em;">Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan KESK üyesi bir grup, Karaman'daki Ensar Vakfı'nda yaşanan taciz ve cinsel saldırı olayına tepki gösterdi.

Height: 1.8em;">Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan KESK üyesi bir grup, Karaman'daki Ensar Vakfı'nda yaşanan taciz ve cinsel saldırı olayına tepki gösterdi. Kalabalık adına gazetecilere konuşan KESK sözcüsü İbrahim Halil Aydın, yaşananların ardından bakanların açıklamalarının kendilerini şaşırttığını ifade ederek şöyle dedi:

"Karaman'daki bakım hizmeti veren kurumlarda kalan 45 çocuk akıl almaz bir biçimde cinsel şiddet gördü, sömürüldü ve yine yeniden nesneleştirildi. Bir bakanın yaşanan ve ciddi bulguları olan cinsel istismar olayını 'Bir kereden bir şey olmaz' mantığı içinde açıklaması korumakla yükümlü olduğu çocukları değil, denetlemekle yükümlü olduğu ve yasadaki denetleme görevini yerine getirmediği için hukuken sorumlu olduğu bir vakfın itibarını korumaya çalışması kabul edilemez. Bakanın bu görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmemesi nedeniyle ve bu olaydaki tüm sorumluların istifasını talep ediyoruz."

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Halil Aydın Şanlıurfa Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title