Haberler

Şanlıurfa'da Said Nursi İçin Mevlit Okutuldu

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursi için mevlit okutuldu.

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursi için mevlit okutuldu. Mevlide yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Bediüzzüman Said Nursi için Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nde yatsı namazının ardından mevlit okutuldu. Yurdun değişik illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi, ilk olarak Dergah Camisi'nde bulunan Said Nursi'nin gömüldüğü ilk yerde dua etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun da katıldığı mevlitte camiye sığmayan vatandaşlar, bahçeye serdikleri kilimlerinin üzerinde oturarak mevlidi dinledi. Bediüzzaman Said Nursi'nin ilk gömüldüğü yerde konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, şöyle dedi:

"Bediüzzaman Said Nursi hazretleri bundan 100 sene önce Türkiye'deki sorunları görmüş ve onun eserleri ve makalelerinde bu sorunların çözüm yollarını da göstermiştir. Birlik ve beraberliğin yollarını göstermiştir. Bugün vefatının ardından 55 sene sonra yine ölüm yıl dönümünde her renk, her ırk, insan bir araya gelip kardeşlik içerisinde bu mevlide iştirak ediyor. Türkiye'de de bizim olmamız gereken şey, eserleri ve hayatı ile talebeleriyle bugün göstermektedir. Biz de Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin gösterdiği yolda yürürsek aramızda hiçbir ayrı gayrı olmaz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıklıgöl Şanlıurfa Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title