Haberler

Şanlıurfa'da Öğrenciler Karnelerini Tarlada Aldı

554 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da, maddi durumu iyi olmayan binlerce öğrenci aileleriyle birlikte tarlalarda çalışıyor.2 ay önce okullarından ayrılarak tarlalarda çalışmaya başlayan binlerce öğrencinin karnesi ise bugün öğretmenleri...

Şanlıurfada, öğretmenler birçok öğrenciye karneleri okul yerine aileleriyle birlikte 35 derece sıcakta çalıştıkları tarlada verildi

554 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da, maddi durumu iyi olmayan binlerce öğrenci aileleriyle birlikte tarlalarda çalışıyor. 2 ay önce okullarından ayrılarak tarlalarda çalışmaya başlayan binlerce öğrencinin karnesi ise bugün öğretmenleri tarafından çalıştıkları arazilerde dağıtıldı. Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin, bugün Bozova ilçesine bağlı Dutluca Köyü'nde biber tarlasında çalışan 15 öğrenciye okula gelemedikleri için karnelerini tarlada verildi. Tarlada çalışan öğrencilere 'Siz okula gelip karne almadınız, biz sizlere getirdik' diyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Halit Şahin, bir süre çocuklarla tarlada sohbet edip sorunlarını dinledi. Karnelerini alarak notlarını kontrol eden öğrenciler, tarlaya gelen öğretmenlere teşekkür etti.

Şanlıurfa'da yaklaşık 110 bin öğrencinin tarlalarda mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştığını ifade eden Halit Şahin, Bu öğrencilerimiz her yıl eğitim-öğretim döneminde aile ekonomilerine katkı sunmak adına 4 ay eğitim gördükleri okuldan uzak kalıyor. Tarım işçisi olan bu öğrencilerimiz okulların kapanmasını beklemeden, yaklaşık 2 ay öncesinde tarlada çalışmaya başladı. Yine birçok öğrenci aileleriyle birlikte çalışmak için farklı kentlere gitti. Bizler sivil toplum örgütleri olarak mevsimlik tarım işinde çalışan 110 bin öğrencinin durumuna dikkat çekmek için tespit ettiğimiz bir kısım öğrenciye tarlada karnesini verdik diye konuştu.

35 derece sıcakta tarlalarda çalışan öğrenciler ise her yıl geç başladıkları okullarına erken veda ettiklerini belirterek, Her yıl böyle yapıyoruz. Geç başladığımız okula 2 ay erken veda ediyoruz. Bu yıl öğretmenlerimizin karnelerimizi tarlalarda dağıtması bize sürpriz oldu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halit Şahin Şanlıurfa Bozova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title