Haberler

Şanlıurfa'da Kanser Hastası 3 Kadın, Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Şanlıurfa'da rahim ve yumurtalık kanserine yakalanan 3 kadın, ameliyatla yeniden sağlıklarına kavuştu.

Şanlıurfa'da rahim ve yumurtalık kanserine yakalanan 3 kadın, ameliyatla yeniden sağlıklarına kavuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2 ay önce karın ağrısı şikayetiyle başvuran isimleri açıklanmayan 3 kadının, yapılan tetkiklerinde rahim ve yumurtalıklarına kanser hücreleri sıçradığını satandı. 3'ü uzman doktor 7 kişilik ekiple ameliyat edilen kadınlar, kanserli hücrelerden kurtularak sağlıklarına kavuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik, bölgede ilk kez rahim ve yumurtalık ameliyatı yapıldığını belirterek, "Bölgemizde son zamanlarda kanser vakalarında büyük bir artış gözlenmektedir. Bu konuda bölgemiz ve şehrimizde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastaların bölgemizde tedavileri, ameliyatları ve ameliyat sonra yoğun bakım tedavileri için hizmet veriyoruz. Hastamız yumurtalık kanseri nedeniyle bize başvurdu. Başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik ve yoğun bakımda takibini sürdürüyoruz. Bölgede bu hastalığın tedavisini hastanemizde yapıyoruz. Artık hastalarımızın şehir dışına gitmesine gerek kalmadı. Kamuda ilk kez böyle bir ameliyatı yapıyoruz" dedi.

Onkoloji uzmanı Dr. Emre Mat da, "Kamu hastanesi olarak Güneydoğu'da ilk defa Şanlıurfa'da böyle bir ameliyat gerçekleştirdik. Yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatını Güneydoğu'da ilk defa gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çelik Yumurtalık Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title