Haberler

Şanlıurfa'da "İpek Yolunda El Sanatları" Sergisi Açıldı

Haliliye Belediyesinin ortaklığıyla Ankara Altındağ Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacağ Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı projesi kapsamında hazırladığı İpek yolunda el sanatları sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Haliliye Belediyesinin ortaklığıyla Ankara Altındağ Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacağ Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı projesi kapsamında hazırladığı İpek yolunda el sanatları sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Altındağ Belediyesi ile Haliliye Belediyesinin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacadağ Kalkınma Ajansının 'Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı' (SEP) projesi çerçevesinde el sanatları sergisi hazırladı. Haliliye Belediyesi tarafından Aralık ayında Ankara'da açılan serginin ardından Altındağ Belediyesi Kadın Destek Merkezleri'nde hazırlanan el sanatlarının yer aldığı İpekyolunda El Sanatları sergisinin açılışı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sergi salonunda gerçekleştirildi. Altındağ Belediyesi ile Haliliye Belediyesinin proje ortağı olduğu serginin açılışına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, 22.Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Mehmet Atilla Maraş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Başkan Yardımcıları Aysel Göncü, Haci Kanduza ve Osman Uludağ, Karacağ Kalkınma Ajansı yetkilileri, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Temel, "İlkini aralık ayında yaptığımız serginin ikinci ayağında Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde burada bulunduk" dedi.

"ORTAKLAŞA PROJE SERGİLEDİK"

Haliliye Belediyesi ile Altındağ Belediyesinin ortaklaşa sergiledikleri proje kapsamında hem Ankara'da hem de Şanlıurfa'da İpekyolunda El Sanatları adı altında sergi açma fırsatı bulduklarını söyleyen Başkan Demirkol, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Demirkol, "Bizim, 'İpekyolunda El Sanatları' adıyla, Karacağ Kalkınma Ajansı ile birlikte paydaş olarak da Altındağ Belediyesiyle ortaklaşa proje sergiledik. Bunun adı sosyal etkileşim projesi. Bu projeyle bölgelerin, insanların kardeşliğini bir kez daha pekiştirmek istedik. Bizim bu kadın destek merkezlerimizin, yapmış olduğu ürünleri sosyal etkileşim projesi adı altında aralık ayında Altındağ Belediyesinde, sıcak candan kalbi ev sahipliğiyle Altındağ'da sergileme imkanımız olmuştu" dedi.

BAŞKAN DEMİRKOL ANKARA'DA Kİ SALDIRIYI KINADI

Başkan Demirkol, konuşmasında son olarak Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı. Hem Ankara'da ki saldırıda hem de bölgedeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Başkan Demirkol, "Maalesef, dün ve bundan önceki zamanlarda tekrarlanan olayların, sabotenin, haince saldırıların bir belirtisi ve en son örneği olan Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden insanlarımıza Cenab-ı Hakk'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bu hainlerin muvaffak olamayacağını, bizim bu niyetimiz, bu duruşumuz ve bizi dua ile destekleyen gönüldaşlarımız oldukları müddetçe muvaffak olamayacaklardır. Döktükleri kanda boğulacaklardır. Dünkü saldırıda hayatını kaybedenlere, hem de bölgemizdeki olumsuz olaylarda şehit düşen güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Emanetlerini en iyi şekilde muhafaza edeceğimizi de buradan ilan ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Demirkol, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekretervekili Hasan Meral'e hediye taktim etti. Başkan Demirkol'un eşi Adile Demirkol da, Ankara'dan gelen kadın kursiyerlere hediyeler taktim etti. Başkan Yardımcısı Tuncay Temel de, Başkan Demirkol'a kadın destek merkezlerinde yaptıkları bir tabloyu hediye etti.

SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Altındağ Belediyesi Kadın Destek Merkezlerindeki kursiyer ve usta öğreticilerin eserlerinin yer aldığı sergi, katılanlarının büyük beğenisini topladı. Sergi, 3 gün boyunca sanatseverleri kabul edecek.

Gerçekleştirilen projede; Karacağ Kalkınma Ajansı'nın Düzey 2 Bölgeleri arasında sosyal etkileşimin arttırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesi genel amacıyla oluşturulan Sosyal Etkileşim Programı kapsamında TR51 (Ankara) ve TRC2 (Diyarbakır- Şanlıurfa) bölgeleri arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının arttırılması ve sosyal bağları güçlendirilmesi amaçlanıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Fevzi Demirkol Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title