Haberler

Şanlıurfa?da; 'Borçların Yeniden Yapılandırılması? Semineri

Şanlıurfa'da; 'borçların yeniden yapılandırılması? semineriŞANLIURFA'da Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı tarafından 'borçların yeniden yapılandırılması' semineri ile kentteki muhasebeci ve STK üyeleri bilgilendirildi.

Şanlıurfa'da; 'borçların yeniden yapılandırılması? semineri

ŞANLIURFA'da Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı tarafından 'borçların yeniden yapılandırılması' semineri ile kentteki muhasebeci ve STK üyeleri bilgilendirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, kanun ile işveren ve sigortalıların borçlarının yapılandırılarak ödeme kolaylığı getirildiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı ise kanunun Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve gecikme cezalarını kapsadığını belirterek, "Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanabilecek" dedi.

YOLSUZLUK YAPAN ÖZEL HASTANELER KAPATILDI

Şanlıurfa'da yolsuzluk yaptığı saptanan özel hastanelerin kapatıldığına da değinen Bağlı şöyle konuştu: "İstanbul'da o kadar hastane var, 8 milyon nüfusu var, bunlara SGK olarak 1 katrilyon para aktarılıyor. Şanlıurfa, Batman, ve Diyarbakır'dan oluşan bu üç şehre 1 katrilyon para ödeniyor. Birisinin buna 'dur' demesi gerekiyor. Bu paranın 15 Temmuz'da nerelere gittiğini hepimiz gördük. Hastanelere cezayı veriyoruz. Hakime götürülüyor tedbir kararını aldırıyorlar. Sözleşmeyi fesh ediyorsun, mahkemeye gidiyor tedbir kararını alıyor. Bir tıp merkezinin aylık cirosu 1 trilyon olur mu? Bu paralar halkın parasıdır. Sigortalılardan alınan paralardır. Bunlardan alınan paraları getireceksin bir tane haramzadeye vereceksin bir kısmını da PDY terör örgütüne vereceksin. Böyle bir şey olmaz. Bizler buna göz göre müsaade edemeyiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Ünlü Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title