Haberler

Şanlıurfa'da Basketbol Şöleni

Güncelleme:

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi Şöleni bugün Urfa'da başlıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda her yıl düzenlenen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Doğu Grubu maçları 17-19 Nisan tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak. GAP Spor Salonu'nda saat 13.30'da yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan organizasyon 19 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek.

Kapanış töreninde ise her ilden gelen oyunculara madalyalar verilecek. Yapılacak maçlar sonunda yetkililer tarafından seçilecek sporculardan Minik ve Küçük takım olarak bölge karmaları oluşturulacak. Türkiye Ligi Final şöleninde bu karmaların oluşturduğu takımlar bölgelerini temsil etmeye hak kazanacak.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi müsabakaları Doğu Grubu maçlarının ardından, 1-3 Mayıs tarihleri arasında Karaman'da (Güney Grubu), 15-17 Mayıs tarihleri arasında Ordu- Ünye'de (Kuzey Grubu) ve 29-31 Mayıs tarihleri arasında da Muğla-Bodrum'da (Batı Grubu) oynanacak maçlarla devam edecek. Türkiye Ligi'nde final mücadelesinin ise 12-14 Haziran tarihleri arasında Aydın-Kuşadası'nda yapılması planlanıyor. Organizasyona gelen takımlar 12 sporcu ve 2 antrenörden oluşurken sporcuların yarısı 2001-2002, diğer yarısı ise 2003 ve üzeri doğumlu oyunculardan oluşacak.

FAALİYETLE 50 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
2013-14 öğretim yılına 70 il ve/veya ilçe merkezinde yaklaşık 2500 öğrenci ile devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetlerine başladığı 2002'den bu yana toplamda 50.000'e yakın öğrenciye ulaşırken, yaklaşık 200.000 kişilik bir basketbol ailesi oluşturuldu. Öncelikli olarak basketbol sevgisini tüm Türkiye'ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi yaratmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 12 DABO projesinde, öğrenciler çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyor.12 Dev Adam Basketbol Okulları; basketbolun yetişmekte olan çocuklarımızın gelişimine faydalı olabilmesi, Anadolu'da basketbolu geliştirerek devamlılığı sağlamak ve nitelikli sporcular keşfetmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları; sene içinde devam eden okul faaliyetlerinin yanı sıra 4 ayrı bölgede düzenlediği Türkiye Ligi organizasyonu ile basketbol eğitimi alan çocukların, müsabaka tecrübelerinin artmasını, takımdaşlık ve paylaşım duygusu kazanmalarını ve yeni dostluklar kurmalarını hedefliyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda basketbol eğitimi alan sporculardan bazıları yıllar içerisinde Milli takımlar da yer alma başarısı gösterirken, Bölgesel Lig, 2. Lig ,1.Lig kulüplerimizde ve hatta NBA'deki takımların kadrolarında 12 DABO' dan yetişen sporcular yer alıyor. Ayrıca 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda yetişen sporcular basketboldaki yetenekleri ile yaşadıkları illerin önde gelen eğitim kurumlarından ücretsiz burs kazanarak eğitim hayatlarını da daha iyi şartlarda sürdürüyorlar.
(Kaynak:Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Karaman Türkiye Ünye Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title