Haberler

Şanlıurfa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajları

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve ilçe belediye başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve ilçe belediye başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve ilçe belediye başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna yayımladığı mesajında, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında farkındalık geliştirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Eğitim ve istihdam gibi konularda kadınların erkeklerle imkanlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması, Büyük Türkiye hedeflerimizin olmazsa olmazlarındandır" dedi.

"Kadın güçlü olursa toplum güçlü olur"

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, "Geleceği şekillendiren kadınlar ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlü olur" dedi. Ayhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlıklı bireyler ve güçlü toplumların kadınların ellerinde şekillendiğini ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kadınların sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak adına önemsediklerini vurgulayan Ayhan, "Akçakale Belediyesi olarak, her çalışmamızda kadınlarımızı önceliyor, bu noktada atılması gereken adımları kendimize görev kabul ediyoruz" dedi. Günümüzde kadınların, sosyal hayat içinde aktif olarak yer aldığını, çalışan, üreten konumdaki kadınların sayısının hızla artmaya başladığını ifade eden Ayhan, "Kadınlar annemiz, eşimiz, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum bir o kadar güçlü olur. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygularla, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadının ihmal edildiği toplumların gelişmesi mümkün değildir"

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, milli ve manevi değerlerin yanı sıra kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcısı konumundaki kadınların, sağlıklı nesillerin yetişmesinde büyük emek ve katkıları olduğunu bildirdi. Pınarbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sevgi, saygı, fedakarlık, üretkenlik ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrıldığını anımsatan Pınarbaşı, mesajında, "Kadınların sorunlarının dile getirildiği, edinilen deneyimlerin paylaşıldığı, kadınların toplumdan beklentilerinin vurgulandığı Dünya Kadınlar Gününde, kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri sergilenmektedir" dedi.

Toplumun temelinin aileye, ailenin temelinin ise kadınların varlığına bağlı olduğunu belirten Pınarbaşı, "Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görürüz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi.

"Toplumun gelişmişlik düzeyi, kadına verdiği değerle doğru orantılıdır"

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, kadına ve kadın haklarına verilen önemle doğru orantılı olduğunu belirterek, "Kadının ihmal edildiği, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir" dedi.

Özyavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise kadının oluşturduğunu vurguladı. Geleceğe güvenle bakabilmek ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyebilmek için, kadın haklarının, toplumun öncelikli gündemi olması gerektiğine işaret eden Özyavuz, "Kadınlara hak ettikleri değer, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, her zaman verilmelidir. Çünkü kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Kadınlar, tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında, kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Şanlıurfa Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title