Haberler

Şanlıurfa'da 5 Bin Kişiye Kuru Fasulye ve Pilav İkramı

Şanlıurfa'da, bu yıl 22'ncisi düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliğinde 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Şanlıurfa'da, bu yıl 22'ncisi düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliğinde 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Karaköprü Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliklerinin 22'ncisi düzenlendi. 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'da yaşayan ve sahibi olduğu arazileri bölge halkına bağışladığı rivayet edilen hayırsever Şeyh Ali Dede için 22 yıldır adına şenlikler düzenleniyor. Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu ile çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğe katılanlara öğle saatlerinde belediye hizmet binası bahçesine kurulan masalarda pilav ve kuru fasulye ikram edildi. Ekinlik için törene katılanları karşılayan AK Partili Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 5 bin kişiye hazırlanan yemeğin yapımında; 500 kilo pirinç, 500 kilo fasulye, 800 kilo et, 6 bin ekmek, 200 kilo biber ve soğan kullanıldığını ve amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaköprü Şanlıurfa Ak Parti Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title