Haberler

Şanlıurfa'da 2016'nın İlk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa’da İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı birinci dönem Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı birinci dönem Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda Düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük,vali Yardımcısı Meral Uçar, Kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantı öncesinde 2015 yılının kısa bir değerlendirmesini yapan Vali İzzettin Küçük, 2015 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen, Şanlıurfa'nın ilerleme yolundaki yürüyüşüne devam ettiğini belirtti. bir kıyaslama yapılırken bazı durumlarla birlikte kıyaslamanın yapılması gerektiğini kaydeden Vali İzzettin Küçük, "Tabi ki eksiğimiz var ama başarı veya başarısızlığı kıyaslarken ben bunu geçmiş yıllarla ve çevreyle yapıyorum. Düşüncenin temeli kıyasa dayanır. Ben de bu kıyaslamayı yaptığımda Şanlıurfa başarılıdır ve bu başarının altında ilk önce Şanlıurfa halkının dirayeti, feraseti ve açık yürekliliği gelir" şeklinde konuştu. Turizm alanında 2015 yılında bir gerilemenin yaşandığını ifade eden Vali İzzettin Küçük, "Turizm alt yapısı olarak 2015 yılında oldukça ilerledik. Ancak bölgeyle ilgili olumsuz algıdan dolayı turist sayısında bir azalma oldu. Bunu da 2016 yılı içerisinde telafi edeceğiz" dedi. 2016 yılında sanayi alanında büyük atılımlar içinde olacaklarını sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük, "Üç büyük organize sanayi bölgesinin başladığını hep birlikte göreceğiz. Gıda ihtisas, hayvancılık OSB ve üçüncü organize sanayilerimizi devasa eserlerdir. Bununla birlikte büyük firmalar yeniden bize dönüyorlar. Özellikle hükumetin açıklayacağı reform paketi çerçevesinde Şanlıurfa olumlu etkilenecek. Tarım Bakanlığının da tarımın başkenti Şanlıurfa'dan olması Şanlıurfa için büyük bir kazanımdır. Bu da tarım altyapımıza önemli katkılar sunacaktır. Şanlıurfa yarına daha umutlu bakıyor" şeklinde konuştu. 2016 yılı içerisinde Şanlıurfa'da 100 yeni okul yapacaklarını da kurul üyeleriyle paylaşan Vali İzzettin Küçük, medyada yer aldığı gibi Şanlıurfa'nın eğitim seviyesinin sonlarda olmadığını, ortalamayı aşağı çeken unsurun tarımda çalışan ailelerin çocuklarının eğitiminin sürekliliğinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını belirtti. Bu sorunu da çözebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vali Küçük, gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetleri arttıracaklarını dile getirdi. Vali İzzettin Küçük'ün konuşmasının ardından toplantı gündeminde 2016 yılı yatırım programında yer alan, uygulanan ve uygulanacak projelerin dağılımı ve kaynak ayırımı yer aldı. Toplam proje bedeli ve kurumlara dağılımı hakkında da bilgi veren Vali İzzettin Küçük,"İlimizde yürütülmekte olan 255 adet projenin toplam bedeli 10 milyar 527 milyon 810 bin 142 TL'dir. Proje bedelinin 2 milyar 451 milyon 44 bin TL'si önceki yıllarda harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme yüzde 34,38'dir. 26 Ocak 2016 tarihi itibariyle toplam 255 adet projeden 45'i bitirilmiştir. Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektöründe yoğunlaşmaktadır" dedi.

Vali Küçük, Proje bedellerinin yüzde 49.11'i tarım, yüzde 18.76'sı ulaştırma, yüzde 16.36'sı sağlık, yüzde 1.41'i eğitim, yüzde 14.36'sının diğer kamu hizmetleri ve sektörlere ait olduğunu belirtti.

Tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektörü başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 255 projenin gerçekleşme aşaması hakkında ilgili kurum amirleri brifing verdi. Şanlıurfa'da toplam 255 adet projenin, 70'i Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne, 21'i Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne, 42'si Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, 13'u Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, 16'sı TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne, 15'i Karaköprü Belediyesine, 17'si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, 9'u Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'ye ve 52 projenin de diğer kurumlara ait olduğu verilen bilgiler arasında yer aldı. Vali İzzettin Küçük'ün açıklamalarının ardından daire amirlerinin kurumlarının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdiği ve toplantıya katılan koordinasyon kurulu üyelerinin görüşlerini açıkladığı toplantıda talepler alındı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meral Uçar Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title