Haberler

Şanlıurfa'da 13 Can Alan Facianın Nedeni Şoför İhmali

Güncelleme:

Şanlıurfa'da, 13 kişinin öldüğü zincirleme trafik kazasının, 3 km uzaklıktaki kavşaktan dönme yerine ters şeritten ilerleyen sürücüden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da, 3 aracın karıştığı ve minibüsteki 12'si Suriyeli 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan zincirleme trafik kazasının, unuttuğu bir malzemeyi almak için 3 kilometre uzaklıktaki kavşaktan dönme yerine ters şeritten ilerleyen minibüs sürücüsünden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Suriye'nin Haseki kentinde oturan Suriyeli 3 aile, geçen cumartesi günü sınırı aşarak Akçakale'ye geldi. 8'i 18 yaşından küçük 17 Suriyeli, daha önce sınırı geçen ve halen Ankara'da şeker pancarı toplayarak geçimini sağlayan akrabalarının çağrısı üzerine bu kente gitmeye karar verdi. Geceyi Akçakale'de geçiren Suriyeliler, pazar günü kendilerini Ankara'ya götürmesi için minibüs şoförü Bakır Karaca ile anlaştı ve öğle saatlerinde yola çıkıldı.


3 KİLOMETRE GİTMEYİP TERS ŞERİTTE İLERLEDİ

Bakır Karaca, aracındaki 17 Suriyeli ile çıktığı Ankara yolculuğunun 50'nci kilometresinde ulaştığı TOKİ bağlantı yolunda bir malzeme unuttuğunu fark etti. Bulunduğu bölgeden yaklaşık 3 kilometre ilerideki kavşaktan dönerek gitmek yerine Karaca, zaman kaybetmemek için bulunduğu yerde manevra yaparak aracı çevirerek döndü ve ters şeritten ilerlemeye başladı. Ancak, sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü, yağışta kayganlaşan yolda minibüs karşı yönden gelen Mahmut Yaşar yönetimindeki beton mikseri ile kafa kafaya çarpıştı. Minibüsün taklalar atması ardından beton mikseri ile birlikte devrildiği kaza sırasında bu iki araca arkadan gelen bir başka otomobil daha çarptı. Zincirleme kazada, Ankara'ya gitmek için yola çıkan Suriyeliler minibüsün camından yola savruldu ve ortalık can pazarına döndü. İhbar üzerine sevk edilen kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen kaza yerinde 9 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan, aralarında minibüs sürücüsü Bakır Karaca'nın da bulunduğu 4 kişinin daha kurtarılamamasıyla ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.

ÖLENLERİN CENAZELERİ MORGDA

Faciayı andıran kazada yaşamını yitiren Suriyeliler'in cesetleri Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Dün gece Kimsesizler Mezarlığı'na gömüleceği açıklanan Suriyelilerin, olayı haber alan yakınlarının girişimleriyle Suriye'nin Telabyad kentine defnedileceği bildirildi. Kazada yaşamını yitiren; Feyiz Ramazan, Betül Ramazan, Halit Ramazan, İkbal Selim, Emel İcil, Hatun Heçel Selim, Rıdvan Hasan, Semah Selim ile kimlik tespiti yapılan 4 kız çocuğunun cenazelerinin öğleden sonra yakınlarına teslim edileceği belirtidi.


KAZA YERİNDE ENKAZ KALDI

Toplam 13 kişinin öldüğü TOKİ bağlantı yolunda kazaya karışan araçlar, itfaiye ve belediye görevlilerinin çalışması sonucu yoldan kaldırılarak, otoparka götürüldü. Kazadan geriye ise yaşamını yitiren Suriyelilerin minibüsten etrafa savrulan elbise ve malzemelerinin kaldığı görüldü. Kazanın meydana geldiği yolda ise ekiplerin, sel sularına karşın set çekme çalışması yaptığı görüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Suriye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

ekonomist:

LUNAPARKTAN MI ALMIŞLAR BU ARKADAŞLAR EHLİYETİ ÇARPIŞAN arabalar bir tek orda var güzel çarpmışlar aferin tayyibin ülkesinde ehliyet böyle alınıyo çünkü

3
10
yanıtYanıtla
Faruk BayramMobil-ANDROID:

Allah Rahmet eylesin

8
1
yanıtYanıtla
Ahmet kMobil-IOS:

G doguda duble yolda tersten gelen o kadar cok arac varki inanamazsınız. Daha sık kontrol yapılmalı tabi yapabilirseniz:)

8
1
yanıtYanıtla
KERTENKELE:

benzin ucuz olsa o 3km daha gidedi.

6
2
yanıtYanıtla
katil şoförler:

bu minibüs şoförü gibi katiller trafikte çok. böyle tipleri uyarsan da usta şoför edasıyla dinlemezler de kimseyi.

7
0
yanıtYanıtla
aloomobilWeb@haberler.com:

Beyinsiz herif

4
1
yanıtYanıtla
harbi:

beton mikserine arkadan çarpan araçtaki ölenlere rahmet yaralılara şifa. . . gerisi palavra. .

0
5
yanıtYanıtla
NesimTekdemirMobil-ANDROID:

Allah bizleri böyle kazalarda korusun

4
0
yanıtYanıtla
holy wombat:

cocuk yapmaya gerek yok adam zaten cocuk gibi

2
2
yanıtYanıtla
FATİH:

PARA İÇİN 8-17 ÇALIŞAN DEĞİL, VATAN MİLLET AŞKIYLA GÖREVİNİ YAPACAK MEMURLAR GEREKİYOR. OLAĞANÜSTÜ ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ. VATAN VE MİLLETE SAHİP ÇIKACAK, VATANDAŞA YOL GÖSTERECEK MEMURLAR , NERDE TATİL YAPARIM, NASIL RAHAT , ÇALIŞMADAN EMEKLİ OLURUM DÜŞÜNÜRLERSE KORKARIM Kİ EMEKLİLİKLERİNİ YAŞACAKLARI VATANLARI KALMAYACAK.

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title