Haberler

Şanlıurfa'da 100 Kilogram "Sahte Bal"A El Konuldu

Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, sahte olduğu belirlenen yaklaşık 100 kilogram bala el koydu.

Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, sahte olduğu belirlenen yaklaşık 100 kilogram bala el koydu.

Ekipler çeşitli noktalardaki denetimlerde ilçe dışından geldiği öğrenilen ve uygun fiyata satılan sahte balları imha etti.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın "ekonomik görünümlü" bu tür ürünlerden uzak durması gerektiğini söyledi. Bu anlamda gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Kış aylarının gelmesiyle şehir dışından çok sayıda satıcının ilçeye sahte bal getirdiği bilgisini edindik. Zabıta Müdürlüğümüze bu yönde çalışma yapılması talimatını verdik. Ekiplerimiz tarafından gerekli tedbirler alındı" diye konuştu.

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş da "5 kilogramı 10 lira" diye satılan balın gerçek olamayacağını dile getirerek, "Vatandaşlarımız zahmet gerektiren bal gibi ürünlerin ucuza satılamayacağını bilmeli ve bu konuda dikkatli davranmalı. Ucuza satılan balların içerisinde bir takım katkı maddelerinin yanı sıra glikoz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Siverek Belediyesi Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title