Haberler

Şanlıurfa'da 1 Mayıs Kutlamaları İptal Edildi

Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamaları Gaziantep'te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. Adana'da da canlı bomba istihbaratı nedeniyle kutlamalar iptal edilmişti.

Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından, Adana'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yapılacak olan kutlama, canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildi. Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamaları da Gaziantep'te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle günler öncesinden Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan kutlama için hazırlıklar başladı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve işçilerin katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda yoğun katılımla yapılacak olan kutlamalar için Adana Emniyet Müdürlüğü'de geniş güvenlik önlemi aldı.

CANLI BOMBA İSTİHBARATI İPTAL ETTİRDİ

30 Nisan 2016 günü emniyet birimlerinin aldığı istihbarat bilgisine göre 1 Mayıs etkiliğinde bir canlı bombanın eylem yapacağı bilgisine ulaşıldı. Polis, durumu tertip komitesine bildirdi. Tertip komitesi bu bilgi doğrultusunda toplanarak etkinliklerin canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildiğini duyurdu.

Etkinliğin iptal olmasına rağmen Uğur Mumcu Meydanı'nda polisin önlemleri devam ediyor. Polis günler öncesinden alanı güvenlik bariyeriyle çevirmiş ve arama kabinlerini refüje koymuştu.

URFA'DA DA İPTAL

Öte yandan Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamaları da Gaziantep'te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ

Canlı bomba istihbaratı nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının iptal edildiği Adana'da, Gaziantep'te meydana gelen patlama ardından güvenlik güçleri alarma geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, "Polis merkezi ve diğer binalarda sabit nokta ifa eden görevlilerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacak. Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli ve duyarlı görev yapacak. Ayrıca şehir merkezi uygulama noktalarında görev yapan personelimiz bu saat itibariyle şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli olacaklar" anonsuyla kentteki tüm ekipleri uyardı.

"DEVLET, BİREYLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR"

Adana'da kutlanması planlanan 1 Mayıs Bayramı'nın canlı bomba istihbaratı nedeniyle iptal edilmesi üzerine Eğitim-Sen Şubesi'nde Tertip Komitesi bir basın açıklaması yaptı. Komite adına açıklama yapan Adana Tabip Odası başkanı Doç.Dr. Ali ihsan Ökten, Mersin, Adana ve Gaziantep'te 1 Mayıs kutlama alanlarında canlı bomba saldırıları olabileceği bilgisinin bulunduğu belirterek, "Nitekim bugün sabah saat 09.30 sıralarında Gaziantep'te miting alanına 200 metre mesafede patlama olmuştur ve bunun sonucunda 1 Mayıs Mitingi Gaziantep'te iptal edilmiştir. Devlet, bireylerin en doğal hakkı olan can ve mal güvenliğini sağlamaktan sorumludur" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Gaziantep Şanlıurfa 1 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

POZİTİF 66:

2 HAFTADA ESED GİDECEK DİYENLER TÜRKİYEDEKİ TERÖR YETMİYORMUŞ GİBİ BİRDE SURİYELİ TERÖRİSTLERİ İHRAÇ ETTİLER EE ŞİMDİ NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ ASKER POLİS ÇARESİZ ELLERİNDE YETKİ YOK SUÇ İŞLEYEN CEZAEVİNE GİRMİYOR HAPİSANELER DOLDU TAŞTI DIŞARDA AZILI VAHŞİ İNSANLAR TÜRK İNSANINI YOK EDİYOR İNSANLAR PANİK KORKU İÇİNDE YAŞAMAKTAN BIKTIRDINIZ İNSANLARI

7
3
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, beş vakit Namaz ını vaktinde kıl. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ‘’Namaz Mümin Miracıdır’’ diye buyuruyor. Ne demişler Namaz kılanı yarı yolda koymaz. Müslüman Namaz İslam ın beş şartından biridir. Allah (C. C. ) Kabul etsin. Günde oturarak, sureleri içinden okuyarak 500 rekat kılarsın Müslüman.

2
5
yanıtYanıtla
bir susssss:

birsusla milet ne diyor sen ne diyorsun müslümanlarin üzerine günes dogmuyor sen ne yaziyorsun bu isler namaz kilmakla olmuyor insanin ici temiz olmali

yanıt1
yanıt0
istikrar var huzur var ülkemde:

bombalar patlıyor hendekler kazılıyor roket atılıyor

3
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title