Haberler

Şanlıurfa Bozova?da Hüda-Par?lıların Evleri İşaretlendi İddiası

? HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Bozova ilçesinin Sığırcık Mahallesi'nde parti üyelerinin evlerine yağlı boyayla 'Kahrolsun IŞİD', 'IŞİD'in Allah belasını versin', 'Kürdistan' ve 'BDP' yazıları yazıldığını söyledi.

? HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Bozova ilçesinin Sığırcık Mahallesi'nde parti üyelerinin evlerine yağlı boyayla 'Kahrolsun IŞİD', 'IŞİD'in Allah belasını versin', 'Kürdistan' ve 'BDP' yazıları yazıldığını söyledi. İşaretlemenin provokasyon amaçlı olduğunu iddia eden Yalçın, "Bu olayların artmaması için güvenlik güçlerinin failleri yakalamasını istiyoruz. Aksi takdirde ikinci bir Cizre olayı Şanlıurfa'da yaşanabilir? dedi.

Bozova'nın Sığırcık Mahallesi'nde Hüda-Par üyesi 5 kişini evlerine, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yağlı boya ile provokasyon amaçlı yazılar yazıldı. Gece geç saatlerde yazıldığı belirtilen yazıları fark eden Hüda-Par üyeleri, durumu jandarma ve parti yetkililerini bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemede 5 evin duvarlarında kırmızı ve siyah renkli yağlı boyayla 'Kahrolsun IŞİD?, 'IŞİD'in Allah belasını versin', 'Kürdistan' ve 'BDP' yazıldığını tespit etti. Evinin duvarına yazı yazılan Muhittin B., kendilerine yönelik baskı oluşturulmaya çalışıldığını, birilerinin bilinçli olarak kendilerini IŞİD taraftarı olarak gösterme çalıştığını söyledi.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Hüda-Par İl Başkanı Lokman Yalçın, olayın provokasyon olduğunu ancak kendilerinin bu duruma boyun eğmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bozova ilçemize bağlı Sığırcık Mahallesi'nde maalesef böyle bir provokatif bir eylem yapılmıştır. Biz bunu açık net bir şekilde ifade ediyoruz. Bu yol yol değildir. Bu halkın huzurunu bozmaya kasteden yapılar şunu çok iyi bilmeliler; tehdit ve şantajla bu şekil provokatif yazılarla üyelerimizi veya dindar insanları korkutamazsınız. Bölgede bir baskı ve korku oluşturmaya çalışan PKK ve HDP ve türevleri, şunu çok iyi bilmeliler ki, bu yol yol değildir. Bu Kürt halkına yapılan en büyük ihanettir. Bu yolla bizleri sindireceğinizi sanıyorsanız ve amacınız buysa, bundan vazgeçin. Bunla başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Siz kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. Bu halkı huzursuz etmeye hakkınız yoktur. Bu saldırganlığın artmaması ve bölge huzuru için devlet yetkilileri, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Eğer bu olayın failleri bulunmaz ise bunların üzerine gidilmezse ve gerekli tedbirler alınmaz ise ikinci bir Cizre olayını Şanlıurfa'da yaşayabiliriz. Buradan devlet ve hükümeti uyarıyoruz; bunun arkasından bir saldırı gelebilir. Bu tehlikeyi görüyoruz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Bozova Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title