Haberler

Şanlıurfa Bakan Kılıç Teröre Karşı En Büyük Silahlarımızdan Biri Spordur

Şanlıurfa Bakan Kılıç Teröre karşı en büyük silahlarımızdan biri spordur

GENÇLİK ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, teröre karşı en büyük silahlardan birisinin spor olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün gece Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Kılıç, sabah saatlerinde beraberinde AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Ahmet Eşref Fakıbaba'yla birlikte Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Şanlıurfa'da yapılan ve yapılması planlanan projeleri olduğunu anlatan Kılıç, Suriyeli mültecilere yönelik yapılan sportif çalışmaları da bulunduğunu belirterek, "Ülkemizde şu anda barınan ve evlerinden kaçmak durumunda kalmış olan, rejimin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan kardeşlerimizle ilgili zaten bizim yaklaşık bir yılı aşkındır yaptığımız projeler var. Bu projeler çerçevesinde kamplarda turnuvalar düzenleniyor" dedi.

"BÖLGE AYRIMI YAPMADAN YATIRIM YAPIYORUZ"

Teröre karşı en büyük silahlarından birinin spor olduğunu belirten ve bunun için bölge ayırımı olmaksızın her yere yatırım yaptıklarını kaydeden Bakan Kılıç şöyle dedi:

"Sporla uğraşan, kendisini o anlamda geliştirmeye çalışan, illa profesyonel olmasına gerek yok. Amatör anlamda yapılması da daha önemlidir. Amatör spor ruhunun ortaya koymuş olduğu birlik ve beraberlik daha önemlidir. Sporda farklı unsurların bir araya geldiği, farklı insanların, farklı ailelerin, çocukların bir araya gelip takım olarak, yeri geliyor bireysel olarak kendilerini geliştirdikleri ve farklı branşlarda. Burada sadece futbolu düşünmeyeceğiz. Basketbol, voleybol, eskrim özellikle güreş, mesela bölgemizde cirit anlamında da yapılan çalışmalar var. Binicilik de aslında bizim için çok önemli bir branştır. Bu anlamda da ülkemizi geliştirmek için bir çalışmamız var. Tabi ki bunların hepsi bir araya geldiği zaman da, aynı zamanda teröre karşı en büyük silahlarımızdan birisidir. Bölgemizde de bu yatırımları yapıyoruz. Ayrım yapmadan bu yatırımları yapıyoruz. Mesela Van'da yapılan spor salonu Türkiye'nin sayılı spor salonları arasındadır. Şu anda Şanlıurfa'da inşa edilen stadyumumuz bu anlamda gerçekten büyük bir yatırımdır. Özellikle genç nüfusun yüksek olduğu yerlerde daha fazla yapacağız. İnanıyorum ki farklı fikirlerin ayrımcılık anlamında değil, zenginlik anlamında yaşanmasına sportif faaliyetler büyük katkı yapacaktır."

Bakan Kılıç, ayrıca Şanlıurfa'da kısa bir süre içinde 10 adet yeni semt sahası yapılacağını da kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title