Haberler

Şanlıurfa Bakan Çelik: Sayaç Takma Kaydıyla Bir Cetvel Oluşturduk

Bakanlara 'içim yandı' diye bağıran Şanlıurfalı çiftçiye gözaltı (ek)BAKAN ÇELİK: SAYAÇ TAKMA KAYDIYLA BİR CETVEL OLUŞTURDUKGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, GAP Tarımsal Araştırma Merkezi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın şer aldığı ve 5 saat süren toplantının ardından tarımsal sulama yapan çiftçilere müjdeli haberi verdi.

Bakanlara 'içim yandı' diye bağıran Şanlıurfalı çiftçiye gözaltı (ek)

BAKAN ÇELİK: SAYAÇ TAKMA KAYDIYLA BİR CETVEL OLUŞTURDUK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, GAP Tarımsal Araştırma Merkezi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın şer aldığı ve 5 saat süren toplantının ardından tarımsal sulama yapan çiftçilere müjdeli haberi verdi. Bakan Çelik, sayaç takma şartıyla ödeme cetveli oluşturulacağını belirterek, şöyle dedi:

'Herkes öncelikli olarak sayacı takacak. Ama çiftçilerimizin bizden dönüm bazı yani dekar bazı ile bir ödeme yapılması ile ilgili yani elektrik fiyatlarını dekar üzerinden yapması ile ilgili talebi oldu. Bunu da biz değerlendirdik ve sayaç takma kaydıyla vatandaşlarımız ve üreticilerimiz pamukta 20 lirayı geçmeyecek 20 lira taban, mısırda 11 lira taban, buğdayda 15 lira taban olmak üzere bir ödeme cetvelini de üreticilerimizle paylaşmış olduk."

Türkiye'de 21 dağıtım şirketi tarafından enerjinin yönetildiğini ifade eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu bölgede 6 ilimizde Dicle Elektrik Anonim Şirketi tarafından şu anda elektrik dağıtımı gerçekleştiriliyor. Burada bu süreçte bir güven bunalımı yaşanmış bunun ortadan kaldırılması anlamında her 3 bakanın üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda çiftçilerimizle değerlendirmeler yaptık. Burası Türkiye'nin gerçekten tarım ambarı ve bizim üzerimize düşen çok ciddi sorumluluklar vardır. Başta tarımsal desteklemeler olmak üzere ve buradaki ürün çeşitliliğini nasıl olması gerektiği ile ilgili bizim bölge açısından yapmamız gereken önemli çalışmalar var. Buradaki enerjinin sağlıklı bir şekilde akışı ve özellikle sulamalarda yaşanan sorunların minimum düzeye indirilmesi konusunda çok verimli değerlendirmeler oldu. Bu dönem içerisinde bölgemiz yani GAP Projesi bünyesinde ve merkezi konumundaki Şanlıurfa ve Mardin'deki sulama kanallarının hızlı bir şekilde tamamlanması konusunda bir iradeyi hükümet olarak ortaya koymuş bulunuyoruz."

BAKAN ALBAYRAK: KRİTİK KARARLAR ALDIK

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak ise, enerjinin tasarruflu kullanılmasıyla ilgili kritik kararlar aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Tarım endüstrisi anlamında ekonomi ve enerji sektörü anlamında 3 bakanlığı da yakından ilgilendiren bir sorundu. Her iki bakanımızla birlikte çok önemli bir görüşme yaptık. 3 tarafın da kaybettiği bir senaryodan, hem çiftçimiz kaybediyor, hem firma kaybediyor, hem de kamu olarak biz de kaybediyoruz. Bu senaryodan inşallah önümüzdeki birkaç yıllık planlama ile tarımsal sulama noktasında, toprakların daha verimli kullanılması enerjiyi tasarruflu kullanılması noktasında çok kritik kararlar aldık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak Veysel Eroğlu Faruk Çelik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title